Ідеальне (пісне) тісто на вареники. Ніжне та еластичне, вареники ніколи не розварюються і не злипаються до купи. Всього 4 інгредієнти

Ідеальне (пісне) тісто на вареники. Ніжне та еластичне, вареники ніколи не розварюються і не злипаються до купи. Всього 4 інгредієнти
Ідеальне (пісне) тісто на вареники. Ніжне та еластичне, вареники ніколи не розварюються і не злипаються до купи. Всього 4 інгредієнти

Універсальне ідеальне заварне тісто на вареники. Ніжне, еластичне, добре ліпиться і з нього виходять вареники, які ніколи не розварюються і не злипаються до купи. Тісто на вареники робиться на воді (кип’ятку), яка додається в просіяне пшеничне борошно і таким чином борошно частково заварюється і стає в процесі замішування ніжним та еластичним. По довгим спостереженням це дійсно найкраще тісто на вареники, з якого виліплювати вареники одне задоволення!

ЗАВАРНЕ ТІСТО НА ВАРЕНИКИ НА ВОДІ БЕЗ ЯЙЦЯ (прісне пісне тісто)

Універсальне заварне тісто на кип’ятку є пісним і можна ліпити будь-які вареники з різними начинками на всі випадки життя.

Складові заварного тіста:

  • борошно – 400 г
  • сіль – 0,5 чайної ложки або 4-5 грамів
  • вода – 200 г/200 мл (50% від маси борошна)
  • олія – 3 столові ложки або 12 грам (приблизно 3% від маси борошна)

Процес приготування (відео):

ЗАВАРНЕ ТІСТО НА ВАРЕНИКИ З ЯЙЦЕМ

Це заварне тісто, в яке додається яйце. Якщо взяти за основу таку кількість борошна, як в попередньому тісті, то тут ми просто 50 грамів води ми замінюємо яйцем.

Складові для заварного тіста з яйцем:

  • борошно – 400 г
  • сіль – 0,5 чайної ложки або 4-5 грамів
  • вода – 150 г/150 мл
  • яйце – 1 шт. (одне яйце важить 50 грамів)
  • олія – 3 столові ложки

24 рецепти найкращих та найнесподіваніших начинок для вареників