Ідеальне пісочне тісто від Джеймі Олівера. Тепер будь-яка випічка виходитиме завжди!

Ідеальне пісочне тісто від Джеймі Олівера. Тепер будь-яка випічка виходитиме завжди!
Ідеальне пісочне тісто від Джеймі Олівера. Тепер будь-яка випічка виходитиме завжди!

Пісочне тісто можна виготовити в кухонному комбайні або вручну. Щоб домогтися кращої розсипчастості, тісто найкраще робити руками.

Інгредієнти: (на 2 коржі діаметром 28 см)

  • 500 г борошна
  • 250 г вершкового масла
  • 2 – 4 столові ложки холодного молока або води
  • 4 яєчних жовтки
  • 200 г цукрової пудри
  • цедра 1 лимона
  • насіння 1 стручка ванілі
  • дрібка солі

Рецепт приготування:

  1. Насамперед необхідно перемішати борошно, цукрову пудру, сіль і масло, відстояне при кімнатній температурі, так його легше буде використовувати. Всі ці компоненти необхідно перетерти один з одним за допомогою  пальців обох рук. Далі, втирайте в масло насіння ванілі, жовтки і цедру.
  2. Коли отримана суміш стане схожою на велику крихту, влийте в миску воду або свіже молоко. Для того, щоб не замочити руки рідиною, змішайте її з тістом за допомогою двох вилок. Після того, як рідина перемішається з іншими інгредієнтами, продовжіть мішати руками. Що стосується перемішування, Ви, напевно, думаєте, що пісочне тісто потрібно замішувати як тісто для піци, але це не так. Необхідно просто зім’яти тісто, стискаючи, нам не потрібно, щоб клейковина в муці почала працювати. Вона зробить тісто еластичним і жорстким. Пісочне тісто потрібно просто зліпити.
  3. Далі, скачайте з тіста “хлібець”, загорніть в прозору плівку і залиште в холодильнику на 1 годину.
  4. Діставши з холодильника, наріжте вздовж на тонкі смужки. Розкладіть отримані смужки по всій формі випічки і натисніть на кожну з них так, щоб вийшов єдиний шар тіста. Обов’язково зріжте виступаючі краї і поставте форму в морозилку не менше однієї години.
Ідеальне пісочне тісто від Джеймі Олівера. Тепер будь-яка випічка виходитиме завжди!
Ідеальне пісочне тісто від Джеймі Олівера. Тепер будь-яка випічка виходитиме завжди!

Якщо ви хотіли наповнити корж начинкою, яка не вимагає випікання, то готуйте коржі без начинки не більше 15 хвилин при температурі 180 градусів. Коли маса буде готова і повністю охолоне, пиріг можна буде наповнити начинкою. У тому варіанті, якщо начинка теж повинна піддатися тепловій обробці, поставте пиріг з начинкою на 12 хвилин в духовку і доведіть до готовності.

Щоб готовий корж не піддавався розмоканню через начинки, змажете його білком і тільки тоді наповнюйте начинкою перед випічкою. Завдяки цій хитрості, корж НЕ розмокне, залишиться хрустким і розсипчастим.

За матеріалами