Ідеальний торт “Наполеон” виходить за цим рецептом. Дуже смачний крем і коржі!

Ідеальний торт "Наполеон" виходить за цим рецептом. Дуже смачний крем і коржі!
Ідеальний торт "Наполеон" виходить за цим рецептом. Дуже смачний крем і коржі!

Ідеальний торт “Наполеон” виходить за цим рецептом. Дуже смачний крем і коржі!

Інгредієнти:

Тісто:

  • 400 г борошна
  • 200 г замороженого вершкового масла
  • 200 г сметани 15%
  • 1 велике яйце
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Крем для торта “Наполеон”:

  • Вершкове масло кімнатної температури – 200 г;
  • Згущене молоко кімнатної температури – 150 г;
  • Молоко – 400 г. Яйце – 2 шт.;
  • Цукор – 100 г + 20 г ванільного цукру;
  • Борошно – 25 г;
  • Крохмаль – 25 г.

Для крихти:

  1. Цукрова пудра – 1 столова ложка

Рецепт приготування:

  1. Спочатку зробіть основу для заварного крему, оскільки вона повинна охолонути до кімнатної температури.
  2. Змішайте яйця з цукром, ванільним цукром, борошном, крохмалем.
  3. Додати молоко. Заваріть крем на середньому вогні, постійно помішуючи, щоб не було грудочок і крем не пригорів. Дайте заварному крему охолонути до кімнатної температури.
  4. Натерти заморожене масло, постійно занурюючи його в борошно.
  5. Яйце підсолити, перемішати. Додайте яйце та сметану до масла та борошняної крихти. Швидко замісити тісто, його не потрібно довго місити, потрібно лише з’єднати в грудку.
  6. Розділити на 8-10 рівних частин, поставити в холодильник на 1 годину.
  7. Кожен шматочок тіста розкачайте на пергаментному папері, при необхідності обсипаючи тісто борошном. Випікайте 7-8 хвилин при 200 градусах.
  8. Поки шар торта ще гарячий, обріжте його, щоб утворилася кругла форма. Спекти всі 8-10 коржів. Обсмажте обрізки шарів торта в духовці.
  9. Збийте масло кімнатної температури протягом 2 хвилин, додайте згущене молоко кімнатної температури, збивайте кілька хвилин, поки не вийде пухнастий однорідний крем. Додайте заварний крем при кімнатній температурі по 1 ч. л. за раз, збиваючи до однорідності.
  10. Покрийте кожен шар торта щедрю глазур’ю і розподіліть навколо рівномірно. Розгладьте глазур з боків і зверху торта. Зробіть крихту, змішайте її з цукровою пудрою. Посипте крихту зверху і з боків торта.
  11. Якщо вам подобається Наполеон з хрусткими шарами тортів, поставте торт у холодильник на 2 години, щоб трохи просочився. Якщо вам подобається мокрий Наполеон, нехай він просочується в холодильнику щонайменше 6-8 годин.