Ідеальний торт “Наполеон” виходить за цим рецептом. Дуже смачний крем і коржі!
Інгредієнти:
Тісто:
- 400 г борошна
- 200 г замороженого вершкового масла
- 200 г сметани 15%
- 1 велике яйце
- Сіль – 0,5 ч.л.
Крем для торта “Наполеон”:
- Вершкове масло кімнатної температури – 200 г;
- Згущене молоко кімнатної температури – 150 г;
- Молоко – 400 г. Яйце – 2 шт.;
- Цукор – 100 г + 20 г ванільного цукру;
- Борошно – 25 г;
- Крохмаль – 25 г.
Для крихти:
- Цукрова пудра – 1 столова ложка
Рецепт приготування:
- Спочатку зробіть основу для заварного крему, оскільки вона повинна охолонути до кімнатної температури.
- Змішайте яйця з цукром, ванільним цукром, борошном, крохмалем.
- Додати молоко. Заваріть крем на середньому вогні, постійно помішуючи, щоб не було грудочок і крем не пригорів. Дайте заварному крему охолонути до кімнатної температури.
- Натерти заморожене масло, постійно занурюючи його в борошно.
- Яйце підсолити, перемішати. Додайте яйце та сметану до масла та борошняної крихти. Швидко замісити тісто, його не потрібно довго місити, потрібно лише з’єднати в грудку.
- Розділити на 8-10 рівних частин, поставити в холодильник на 1 годину.
- Кожен шматочок тіста розкачайте на пергаментному папері, при необхідності обсипаючи тісто борошном. Випікайте 7-8 хвилин при 200 градусах.
- Поки шар торта ще гарячий, обріжте його, щоб утворилася кругла форма. Спекти всі 8-10 коржів. Обсмажте обрізки шарів торта в духовці.
- Збийте масло кімнатної температури протягом 2 хвилин, додайте згущене молоко кімнатної температури, збивайте кілька хвилин, поки не вийде пухнастий однорідний крем. Додайте заварний крем при кімнатній температурі по 1 ч. л. за раз, збиваючи до однорідності.
- Покрийте кожен шар торта щедрю глазур’ю і розподіліть навколо рівномірно. Розгладьте глазур з боків і зверху торта. Зробіть крихту, змішайте її з цукровою пудрою. Посипте крихту зверху і з боків торта.
- Якщо вам подобається Наполеон з хрусткими шарами тортів, поставте торт у холодильник на 2 години, щоб трохи просочився. Якщо вам подобається мокрий Наполеон, нехай він просочується в холодильнику щонайменше 6-8 годин.