Інгредієнти:
- горіхи волоські – 150 г;
- білок – 5 шт.;
- цукор – 200 г;
- лимонний сік – 1 ст.л.;
- сіль – чверть ч.л;
- крохмаль – 1 ст.л.;
- шоколад – 200 г;
- вершки жирні – 500 мл;
- пудра цукрова – 2-3 ст.л.
Процес приготування:
- Горіхи обсмажуємо на сухій сковороді і обсмажуємо, охолоджуємо і подрібнюємо за допомогою блендера.
- Білки збиваємо з дрібкою солі до збільшення маси і поступово всипаємо цукор, збиваємо до стійких піків і вливаємо лимонний сік. Збиваємо масу до густоти і стійкості.
- Всипаємо крохмаль і збиваємо.
- Додаємо горіхи і перемішуємо лопаткою.
- Деко застилаємо пергаментом і ставимо на нього роз’ємне кільце. Викладаємо в середину трохи тіста, розрівнюємо.
- Таким чином ви зробите 6 коржів. На одне деко вміщається по 2 штуки.
- Випікаємо при 220 градусах від 7 до 10 хвилин до легкого зарум’янення.
- Розтоплюємо шоколад – молочний або чорний на ваш смак.
- Коржі змащуємо шоколадом.
- Вершки збиваємо і додаємо цукрову пудру, збиваємо до стійких піків.
- Змащуємо коржі кремом і формуємо торт, обмазуємо верх і боки, прикрашаємо за смаком.
- Ставимо в холодильник на 2 години або на ніч.