Італійський торт без грама борошна. Готувала його на святковий стіл, гості були в захваті

Інгредієнти:

  • горіхи волоські – 150 г;
  • білок – 5 шт.;
  • цукор – 200 г;
  • лимонний сік – 1 ст.л.;
  • сіль – чверть ч.л;
  • крохмаль – 1 ст.л.;
  • шоколад – 200 г;
  • вершки жирні – 500 мл;
  • пудра цукрова – 2-3 ст.л.

Процес приготування:

  1. Горіхи обсмажуємо на сухій сковороді і обсмажуємо, охолоджуємо і подрібнюємо за допомогою блендера.
  2. Білки збиваємо з дрібкою солі до збільшення маси і поступово всипаємо цукор, збиваємо до стійких піків і вливаємо лимонний сік. Збиваємо масу до густоти і стійкості.
  3. Всипаємо крохмаль і збиваємо.
  4. Додаємо горіхи і перемішуємо лопаткою.
  5. Деко застилаємо пергаментом і ставимо на нього роз’ємне кільце. Викладаємо в середину трохи тіста, розрівнюємо.
  6. Таким чином ви зробите 6 коржів. На одне деко вміщається по 2 штуки.
  7. Випікаємо при 220 градусах від 7 до 10 хвилин до легкого зарум’янення.
  8. Розтоплюємо шоколад – молочний або чорний на ваш смак.
  9. Коржі змащуємо шоколадом.
  10. Вершки збиваємо і додаємо цукрову пудру, збиваємо до стійких піків.
  11. Змащуємо коржі кремом і формуємо торт, обмазуємо верх і боки, прикрашаємо за смаком.
  12. Ставимо в холодильник на 2 години або на ніч.

    Італійський торт без грама борошна. Готувала його на святковий стіл, гості були в захваті
    Італійський торт без грама борошна. Готувала його на святковий стіл, гості були в захваті