Інгредієнти:
- кабачки – 1,6 кг;
- морква – 500 г;
- цибуля – 400 г;
- сіль – 2 ч.л.;
- цукор – 1 ч.л.;
- олія – 4 ст.л.;
- оцет 9% – 1 ст.л.;
- соус томатний або паста – 2 ст.л.;
- спеції.
Процес приготування:
- У каструлю наливаємо трохи олії, змащуємо дно і стінки.
- Нарізаємо кабачки, моркву та цибулю.
- На сковороді злегка обсмажуємо моркву, додаємо цибулю і продовжуємо обсмажувати.
- Кабачки викладаємо в каструлю і тушкуємо на невеликому вогні.
- До овочів (моркви з цибулею) додаємо томатну пасту, перемішуємо і тушкуємо пару хвилин.
- Овочі додаємо до кабачків, перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні. Не забудьте додати на (свій) смак перець.
- Всипаємо сіль і цукор, перемішуємо, тушкуємо до готовності овочів. Можна перевіряти по моркві – якщо м’яка, значить вже готове. В середньому, цей процес займає 30 хвилин.
- Додаємо спеції. Перебиваємо масу блендером і тушкуємо пару хвилин, вливаємо оцет і тушкуємо ще 1 – 2 хвилини.
- Розкладаємо по стерилізованих баночках і закручуємо кришками.