Кабачкова ікра: найкраща закуска-салат на зиму. Кабачкову ікру готую тільки так!

Інгредієнти:

  • кабачки – 1,6 кг;
  • морква – 500 г;
  • цибуля – 400 г;
  • сіль – 2 ч.л.;
  • цукор – 1 ч.л.;
  • олія – 4 ст.л.;
  • оцет 9% – 1 ст.л.;
  • соус томатний або паста – 2 ст.л.;
  • спеції.

Процес приготування:

  1. У каструлю наливаємо трохи олії, змащуємо дно і стінки.
  2. Нарізаємо кабачки, моркву та цибулю.
  3. На сковороді злегка обсмажуємо моркву, додаємо цибулю і продовжуємо обсмажувати.
  4. Кабачки викладаємо в каструлю і тушкуємо на невеликому вогні.
  5. До овочів (моркви з цибулею) додаємо томатну пасту, перемішуємо і тушкуємо пару хвилин.
  6. Овочі додаємо до кабачків, перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні. Не забудьте додати на (свій) смак перець.
  7. Всипаємо сіль і цукор, перемішуємо, тушкуємо до готовності овочів. Можна перевіряти по моркві – якщо м’яка, значить вже готове. В середньому, цей процес займає 30 хвилин.
  8. Додаємо спеції. Перебиваємо масу блендером і тушкуємо пару хвилин, вливаємо оцет і тушкуємо ще 1 – 2 хвилини.
  9. Розкладаємо по стерилізованих баночках і закручуємо кришками.