Кабачки обсмажую, додаю часник і кладу в банки. Смажені кабачки з часником і зеленню на зиму

Кабачки обсмажую, додаю часник і кладу в банки. Смажені кабачки з часником і зеленню на зиму
Кабачки обсмажую, додаю часник і кладу в банки. Смажені кабачки з часником і зеленню на зиму

Смажені кабачки з часником і зеленню на зиму

Інгредієнти на 2 банки 0,5 л:

  • Кабачки – 2 кг
  • Олія – ​​60 мл
  • Часник – 6 зуб.
  • Парасолька кропу – 1 шт. (По 0,5 на банку)
  • Естрагон – 2-4 гілочки
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Оцет 9% – 40 мл
Смажені кабачки з часником і зеленню на зиму
Смажені кабачки з часником і зеленню на зиму

Спосіб приготування смажених кабачків з часником і зеленню на зиму:

Для приготування заготовки краще брати невеликі молоді кабачки (до 15 см в довжину). Такі кабачки, у яких всередині ще не встигли утворитися жорсткі насіння. Кабачки повинні бути без зовнішніх пошкоджень, оскільки молоду шкіру зрізати з них ми не будемо. Кабачки ретельно промити. Потім нарізати кружечками, товщиною 1 см.

Обсмажити кружечки кабачків в рослинній олії на сковороді до золотистого кольору.

Смажені кабачки з часником і зеленню на зиму
Смажені кабачки з часником і зеленню на зиму

Перекласти обсмажені шматочки кабачків на тарілку, застелену серветками або паперовим рушником. Дати кабачкам охолонути.

Часник чистимо і пропускаємо через прес. Кріп і естрагон промити.

Банки і кришки для заготовки заздалегідь промити і простерилізувати.

Викласти в банки по половині парасольки кропу і кілька гілочок естрагону.

Далі потрібно заповнювати банку обсмаженими кабачками. Укласти шар товщиною 1-1,5 см. Потім посолити і викласти трохи пропущеного через прес часнику. Далі знову викласти шар кабачків.

Кабачки обсмажую, занурюю в часниковий соус і кладу в банки. Смажені кабачки з часником і зеленню на зиму
Кабачки обсмажую, занурюю в часниковий соус і кладу в банки. Смажені кабачки з часником і зеленню на зиму

Чергувати так, поки всі кабачки і спеції не закінчаться. Зверху влити в банки по 20 мл оцту.

Спосіб приготування смажених кабачків з часником і зеленню на зиму:
Спосіб приготування смажених кабачків з часником і зеленню на зиму

 

Банки накрити кришками. Далі будемо їх стерилізувати. Для цього взяти велику каструлю. На дно укласти тканинну серветку (щоб банки не лопнули). Поставити банки. І влити не гарячу воду (1-2 см до краю банки). Каструлю поставити на вогонь і довести воду до кипіння. Після закипання стерилізуємо банки об’ємом 0,5 літра протягом 25 хвилин. За час стерилізації кабачки виділять рідину, яка практично заповнить банку до верху. Зливати її не треба.

Після стерилізації відразу закочувати банки.

Банки перевернути догори дном, укутати і залишити до повного охолодження. Як і будь-яку консервацію. Цю заготовку краще зберігати в прохолодному темному місці. Смачного!

Смажені кабачки з часником і зеленню на зиму
Смажені кабачки з часником і зеленню на зиму

За матеріалами