
Карпатська грибна юшка, рецепт якої ми випитали в Параски Шарабуряк в селі Білоберізка, яке знаходиться в Карпатах, неподалік скелі ПИСАНИЙ КАМІНЬ. Чесно кажучи юшка грибна дуже смачна, коли спробував, то зрозумів, що таку грибну юшку я б з радістю включив в домашнє меню, оскільки готується дуже просто і виходить смачно! По цьому рецепту можна приготувати дві страви: грибна юшка з свіжих білих грибів або грибна юшка з сушених грибів. Гуцульську грибну юшку по-карпатськи можна готувати як з сушених грибів, так і зі свіжих. Ми вже спробували і так, і так і обидва рази вийшло пречудово!
РЕЦЕПТ ГРИБНА ЮШКА З КАРПАТ (гуцульська грибна юшка рецепт)
Складники для грибної юшки:
- Білі Гриби – 300-500 свіжих / або 60-70 грамів сушених білих грибів (можна взяти і ароматну суміш різних грибів, але найкраще звісно білі гриби)
- Сметана (можна сепараторну, якщо дуже кисла, можна розбавити молоком!) – 1 л
- Вода для юшки 2-3 л
- Цибуля – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Чебрець за бажанням
ПІДБИВКА
- та ж сметана (+ 100-150 мл для підбивки)
- борошно -2-3 ст. л.
ЗАКРИШКА
- цибулька, кріп