Картопля+кефір+борошно: ситний пиріг на обід чи вечерю

Картопля+кефір+борошно: ситний пиріг на обід чи вечерю
Картопля+кефір+борошно: ситний пиріг на обід чи вечерю

Дуже м’який і смачний, а головне – швидкий пиріг на кефірі з м’ясною начинкою. Такі пироги я завжди печу до приїзду родичів і вони їх дуже люблять.

Продукти:

  • 4 ст. л. кефіру;
  • 200 г майонезу;
  • 450 – 500 г борошна;
  • 2 ч. л. розпушувача;
  • 150 г маргарину;
  • 1 ч.л. солі.

Начинка:

  • 200 г фаршу;
  • 2 цибулини;
  • 2 картоплини;
  • сіль;
  • спеції;
  • олія;
  • 4 ст. л. води.

Як готувати:

  1. Маргарин краще заморозити, буде простіше натирати.
  2. Кефір кімнатної температури змішуємо з майонезом і сіллю, розпушувачем.
  3. Просіюємо борошно і натираємо в нього маргарин, руками все перемішуємо і перетираємо в крихту.
  4. Вливаємо в крихту рідку частину і перемішуємо масу в м’яке тісто.
  5. Ділимо тісто на 2 частини, укладаємо в пакети і ставимо в холодильник.
  6. Фарш змішуємо з кубиками сирої картоплі, дрібно різаною цибулею, сіллю, перцем за смаком, вливаємо воду і вимішуємо.
  7. Стіл посипаємо борошном і розтачуємо частину тіста в прямокутний пласт, товщиною 2 мм.
  8. Викладаємо тісто у форму для випікання, формуємо з тіста бортики і викладаємо рівним шаром начинку.
  9. Другу частину тіста розтачуємо в пласт, кладемо зверху на начинку, защипуємо краї.
  10. Змащуємо пиріг збитим жовтком з молоком.
  11. Випікаємо в розігрітій до 170 градусів духовці від 35 до 40 хвилин.

Цей пиріг смачний і гарячим, і холодним. Його можна давати дітям і школу або брати на роботу. Ситно і дуже смачно!