
Дуже м’який і смачний, а головне – швидкий пиріг на кефірі з м’ясною начинкою. Такі пироги я завжди печу до приїзду родичів і вони їх дуже люблять.
Продукти:
- 4 ст. л. кефіру;
- 200 г майонезу;
- 450 – 500 г борошна;
- 2 ч. л. розпушувача;
- 150 г маргарину;
- 1 ч.л. солі.
Начинка:
- 200 г фаршу;
- 2 цибулини;
- 2 картоплини;
- сіль;
- спеції;
- олія;
- 4 ст. л. води.
Як готувати:
- Маргарин краще заморозити, буде простіше натирати.
- Кефір кімнатної температури змішуємо з майонезом і сіллю, розпушувачем.
- Просіюємо борошно і натираємо в нього маргарин, руками все перемішуємо і перетираємо в крихту.
- Вливаємо в крихту рідку частину і перемішуємо масу в м’яке тісто.
- Ділимо тісто на 2 частини, укладаємо в пакети і ставимо в холодильник.
- Фарш змішуємо з кубиками сирої картоплі, дрібно різаною цибулею, сіллю, перцем за смаком, вливаємо воду і вимішуємо.
- Стіл посипаємо борошном і розтачуємо частину тіста в прямокутний пласт, товщиною 2 мм.
- Викладаємо тісто у форму для випікання, формуємо з тіста бортики і викладаємо рівним шаром начинку.
- Другу частину тіста розтачуємо в пласт, кладемо зверху на начинку, защипуємо краї.
- Змащуємо пиріг збитим жовтком з молоком.
- Випікаємо в розігрітій до 170 градусів духовці від 35 до 40 хвилин.
Цей пиріг смачний і гарячим, і холодним. Його можна давати дітям і школу або брати на роботу. Ситно і дуже смачно!