
Картоплю будемо пекти в молоці і прованських травах з цибулею. Таку страву однозначно можна готувати не тільки на кожен день, але і на святковий стіл – вона ніжна, оригінальна і дуже смачна.
Продукти:
- 2 кг картоплі;
- 2-3 цибулини;
- 350 – 400 мл молока;
- 50 – 60 г вершкового масла;
- прованські трави;
- сіль, перець – за смаком.
Як готувати:
- Картоплю очищаємо і ріжемо тонкими частинками або кружечками.
- Цибулю ріжемо тонкими кільцями.
- Форму для запікання змащуємо вершковим маслом і викладаємо шари картопляних кружечків і цибулі. Чергуючи, поки не закінчаться всі продукти, кожен шар цибулі і картоплі солимо і перчимо до смаку, посипаємо прованськими травами. Можна взяти спеції для картоплі.
- Доводимо до кипіння молоко, викладаємо ним зверху останній шар картоплі, на нього кладемо шматочки вершкового масла, солимо і перчимо, посипаємо травами, спеціями.
- Накриваємо фольгою. Духовку розігріваємо до 200 градусів і запікаємо страву близько 40 – 45 хвилин.
- Знімаємо фольгу і допікаємо картоплю ще 40 хвилин при температурі 180 градусів.
- За смаком, за 5 хвилин до закінчення запікання, можна посипати картоплю дрібно рубаним часником, змішаним з тертим сиром і кропом.
Неодмінно приготуйте картоплю за цим рецептом. Виходить смачна та дуже ніжна страва!