Картопля, молоко і цибуля – страва для всієї родини. Виходить дуже смачно та оригінально!

Картопля, молоко і цибуля - страва для всієї родини. Виходить дуже смачно та оригінально!
Картопля, молоко і цибуля - страва для всієї родини. Виходить дуже смачно та оригінально!

Картоплю будемо пекти в молоці і прованських травах з цибулею. Таку страву однозначно можна готувати не тільки на кожен день, але і на святковий стіл – вона ніжна, оригінальна і дуже смачна.

Продукти:

  • 2 кг картоплі;
  • 2-3 цибулини;
  • 350 – 400 мл молока;
  • 50 – 60 г вершкового масла;
  • прованські трави;
  • сіль, перець – за смаком.

Як готувати:

  1. Картоплю очищаємо і ріжемо тонкими частинками або кружечками. 
  2. Цибулю ріжемо тонкими кільцями.
  3. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом і викладаємо шари картопляних кружечків і цибулі. Чергуючи, поки не закінчаться всі продукти, кожен шар цибулі і картоплі солимо і перчимо до смаку, посипаємо прованськими травами. Можна взяти спеції для картоплі.
  4. Доводимо до кипіння молоко, викладаємо ним зверху останній шар картоплі, на нього кладемо шматочки вершкового масла, солимо і перчимо, посипаємо травами, спеціями.
  5. Накриваємо фольгою. Духовку розігріваємо до 200 градусів і запікаємо страву близько 40 – 45 хвилин.
  6. Знімаємо фольгу і допікаємо картоплю ще 40 хвилин при температурі 180 градусів.
  7. За смаком, за 5 хвилин до закінчення запікання, можна посипати картоплю дрібно рубаним часником, змішаним з тертим сиром і кропом.

Неодмінно приготуйте картоплю за цим рецептом. Виходить смачна та дуже ніжна страва!

За матеріалами.