
Картопляні зрази можна подавати до столу з гарніром, а також як самостійне блюдо. Їх можна готувати з різноманітними начинками: м’ясом, грибами, печінкою, сиром, капустою. У нашій статті ми розповімо, як приготувати картопляні зрази з грибами.
Інгредієнти:
- 1,5 кг картоплі
- о,5 кг шампіньйонів
- 30 г вершкового масла
- 1 яйце
- 3 ст.л. борошна
- 2 цибулини
- 250 г сметани
- борошно
- сіль, перець за смаком
Готуємо:
- Цибулю почистити, нарізати,і підсмажити на олії. Гриби очистити, дрібно нарізати, покласти в сковороду до цибулі. Посолити, поперчити, і тушкувати до готовності. За 2-3 хвилини до кінця можна ще додати розчавлений часник.
- Картоплю відварити до готовності, додате вершкове масло і зробити пюре. Злегка охолодити пюре, додати яйце і 3 ст. ложки борошна, ретельно перемішати.
- В долоні зробити картопляний коржик, покласти в центр грибну начинку. Сформувати зрази та обкачати в борошні.
- Смажити на олії на середньому вогні до рум’яної скориночки.
- Перед подачею до столу можна полити зрази сметаною чи грибною підливою, прикрасити зеленню.
- Смачного ! 😉

Виглядає смачно, обов”язково собі приготую. Надрукуйте, будь ласка, рецепт борщику,супчику або юшки, щоб був комплексний обід для дорогих гостей.