Коли залишається варена картопля, готую «Пташине молоко»: мій рецепт найсмачніших і соковитих картопляних котлет

Коли залишається варена картопля, готую «Пташине молоко»: мій рецепт найсмачніших і соковитих картопляних котлет
Коли залишається варена картопля, готую «Пташине молоко»: мій рецепт найсмачніших і соковитих картопляних котлет

Котлетки виходять м’якими, ніжними, соковитими, з яскравим сирним смаком і ароматом зелені. Рецепт простий. Начинка у мене з сиру і яєць, але ви можете придумати щось своє.

Інгредієнти:

  • картопля відварена, 600 г;
  • яйця, 3 шт. і 1 жовток;
  • сир, 100г
  • масло вершкове, 50 г;
  • сіль, зелень, перець;
  • борошно, 3 ст.л.

Процес приготування:

  1. Перетираємо картоплю в п’юре разом з одним жовтком.
  2. Додаємо борошно і перемішуємо.
  3. Відварені яйця натираємо на тертці разом з сиром. Перемішуємо і додаємо вершкове масло, будь-яку рубану зелень за смаком, солимо і перчимо. Начинка готова.
  4. Формуємо картопляні зрази вологими руками, кладемо всередину начинку, обвалюємо у борошні або в панірувальних сухарях.

Обсмажуємо на олії, подаємо зі сметанним соусом.