
Поєднання простих продуктів в цьому салаті, подарує вам справжнє свято смаку.
Інгредієнти:
- печериці, 500 г;
- яйця, 6 шт.;
- сир твердий, 150 г;
- цибуля, 2 шт.;
- морква, 3 шт.;
- огірки мариновані, 3 шт.;
- картопля, 4 шт.;
- томати черрі, кріп і зелена цибуля;
- вода, 150 мл;
- майонез, 250 г;
- желатин, 1 ст.л.;
- часник, 3 зубчики;
- грудинка куряча (копчена), 1 шт.
Рецепт приготування:
- Печериці промиваємо і просушуємо, ріжемо на дольки. Цибулю ріжемо кубиками. Обсмажуємо цибулю на олії, потім додаємо гриби, солимо і обсмажуємо до готовності. Даємо охолонути.
- Желатин заливаємо водою і залишаємо набухати. Коли маса стане набряклою і желатин розчиниться, змішуємо її з майонезом до однорідності.
- Варимо яйця, охолоджуємо і ділимо на білок і жовток, окремо тремо на середній тертці. До натертих жовтків додаємо тертий сир і перемішуємо, потім додаємо 2 ст.л. майонезу і перемішуємо.
- Для формування салату візьміть роз’ємне кільце, або будь-яку форму і застеліть її плівкою.
- Перший шар – це сир з жовтками, викладаємо і розрівнюємо.
- Гриби з цибулею змішуємо з 2 ст.л. соусу і викладаємо їх наступним шаром.
- Варену моркву тремо на тертці і змішуємо з частиною видавленого через прес часнику, 2 ст.л. соусу і викладаємо третій шар салату.
- Білок змішуємо з соусом і кладемо наступним шаром.
- Огірки ріжемо на дрібні шматочки, заливаємо його соусом.
- Викладаємо курку шматочками і поливаємо майонезом, зверху кладемо терту відварену картоплю, яку також змащуємо соусом.
- Накриваємо форму плівкою і ставимо салат на 3 години в холодильник.
-
Виймаємо салат з форми, перевернувши його на тарілку, знімаємо плівку і прикрашаємо помідорами, зеленню і зеленою цибулею. Смачного!
«Король столу» — незвичайний салат з простих продуктів!