Королівський десерт: дуже ніжний шоколадний торт-суфле без випічки

Королівський десерт: дуже ніжний шоколадний торт-суфле без випічки
Королівський десерт: дуже ніжний шоколадний торт-суфле без випічки

Ніжний і повітряний шоколадний торт-суфле дуже простий у приготуванні. Цей торт – одна з варіацій знаменитого десерту «Пташине молоко» з шоколадним смаком.

Для основи:

  • 200 г печива;
  • 1 ст. л. какао;
  • 50 г м’якого вершкового масла;
  • 3-4 ст. л. молока.

Для шоколадного суфле:

  • 100 г шоколаду;
  • 300 г пастоподібного сиру кімнатної температури;
  • 1 скл. цукрової пудри;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 1 ст. л. швидкорозчинного желатину;
  • 200 мл вершків;
  • 50 мл. шоколадного або будь-якого іншого лікеру.

Як готувати:

  1. Печиво подрібнюємо, додаємо масло і какао, перемішуємо.
  2. За необхідності можна додати молоко, маса має тримати форму.
  3. Готову масу викладаємо на дно форми, утрамбовуємо, ставимо в холодильник.
  4. Шоколад розтоплюємо на водяній бані, додаємо цукрову пудру, ванільний цукор і сир, добре все збиваємо міксером.
  5. Окремо збиваємо вершки.
  6. Желатин розчиняємо в невеликій кількості гарячої води (приблизно 3-4 ст. ложки).
  7. Вливаємо тонкою цівкою розтоплений желатин в сирну масу і добре перемішуємо міксером.
  8. Потім додаємо вершки і алкоголь, ще раз збиваємо.
  9. Викладаємо крем у форму, прибираємо в холодильник на ніч.
  10. Готовий торт можна посипати какао, прикрасити тертим шоколадом або свіжими ягодами.

За матеріалами.