fbpx

Корисні властивості імбиру

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки ніхто не оцінив)
Loading...
Корисні властивості імбиру
Корисні властивості імбиру

Якщо застудилися, вас швидко поставить на ноги чай з коренем імбиру. Як ще можна використовувати унікальні властивості цієї рослини?

Я сама не помітила, в який момент корінь імбиру отримав в моєму холодильнику постійну прописку. Мій ранок починається зі склянки теплої води, куди я нарізаю кілька пластин кореня. Що б я не готувала: м’ясо, рибу або овочевий суп, – практично жодна страва не обходиться без цієї азіатської рослини.

Імбир у перекладі зі санскриту означає «рогатий», що пов’язано, скоріше за все, з формою імбирного кореня. Він став однією з найперших пряностей, які досягли Середземноморського узбережжя, а китайцям і індійцям був відомий із древніх часів. Його унікальні властивості вивчали ще в Стародавній Греції і Римі як учені, так і лікарі, і фармацевти. Про імбир згадував у наукових трактатах китайський філософ Конфуцій. Корінь екзотичної рослини був популярний і в Київській Русі: напої, випічка, пряники активно присмачували заморським «рогатим» прибульцем. Я навіть зустріла таку інформацію:

«… знаменитий малоросійський борщ готували ще в XVI столітті, а нарізаний кружечками буряк з імбирною приправою подавали  на боярські бенкети в якості закуски для апетиту»,- Микола Золотницький, 1911 рік.

Як би там не було, а сьогодні вже добре відомо, що корінь імбиру володіє сильними стимулюючими властивостями – він один здатний замінити десяток медичних препаратів у нашій аптечці. Його стимулюючі властивості настільки високі, що імбир вважається якісним афродизіаком. При цьому він однаково ефективний, як для жіночого лібідо, так і для чоловічого. Цей корінь рекомендують вживати, як при розладах шлунка і кишечника, так і в якості анальгетика (усуває головний біль).

При застуді і підвищеній температурі я заварюю чай, додаю імбирний корінь. Якщо ангіна – слабким розчином з імбиром ополіскую горло.

Корисні властивості імбиру
Корисні властивості імбиру

Ще рослина покращує кровообіг і запобігає утворенню тромбів.

Коли я, наприклад, хочу швидко привести себе в форму для нової сукні, то за кілька днів до події дотримуюся дієти в парі з імбирним чаєм. І програма по схудненню завершена. При цьому мій організм не страждає від нестачі вітамінів, оскільки імбир містить безліч корисних речовин, у тому числі вітаміни групи В, а також вітамін А і С, великий набір мікроелементів, тут присутнє залізо, цинк, калій, натрій і солі кальцію, фосфору і магнію.

Корінь рослини може нескінченно довго зберігатися. Я купую його про запас, кладу в харчову плівку і зберігаю в холодильнику. А ось в паперовому пакеті імбир дуже швидко втрачає свою соковиту текстуру і висихає.

Крім лікувальних і профілактичних якостей я люблю його за універсальність. Мій кулінарний досвід доводить те, що імбир однаково добре поєднується, як з солодкими (імбирне печиво, пряники) так і солоними стравами (маринований імбир для суші, сік імбиру для м’яса або риби).  Завжди з тертого імбиру я вичавлюю сік для будь-якої страви, бо за текстурою його м’якоть досить жорстка. Імбирний сік добре додавати до яблучного, морквяного, або лимонному соку особливо восени та взимку, коли «гуляють» різні простуди.

завантаження...

Be the first to comment

Напишіть відгук