
Лангош – традиційні угорські коржі
Інгредієнти:
- 1 кг борошна;
- 2 склянки густої сметани (краще домашньої);
- 1 ч.л. соди;
- 1 ч.л. солі;
- 1 ст.л. соняшникової олії;
- 1 стакан молока;
- 1 ч.л. цукру;
- 1 ч.л. сухих дріжджів;
- дрібка солі.
Рецепт приготування:
- Спочатку зробимо опару: в тепле молоко додати дріжджі, цукор, трохи солі і ложку борошна. Поставити в тепле місце на 10 хвилин.
- У глибоку миску вилити опару, додати сметану. рослинну олію, цукор, сіль і перемішати ложкою.
- Невеликими порціями всипати борошно і зробити м’яке тісто.
- Накрити рушником і залишити при кімнатній температурі на 15 хвилин.
- А потім відправити миску в холодильник на 6-8 годин.
- Потім вийняти, поділити на кульки і розкачати в коржі. Або ж зробити їх руками.
- Смажити на гарячій сковороді на олії. Щоб тісто не піднімалося, угорські господині ставлять зверху велику очищену моркву.
- Готові лангоші складати в стопку і накрити вологим рушником.
Перед подачею змастити давленим часником, сметаною і присипати сиром. Смакота!
