Коржі-лангоші без яєць: не черствіють 3-4 дні, подавати з будь-якою намазкою

Коржі-лангоші без яєць: не черствіють 3-4 дні, подавати з будь-якою намазкою
Коржі-лангоші без яєць: не черствіють 3-4 дні, подавати з будь-якою намазкою

Лангош – традиційні угорські коржі

Інгредієнти:

  • 1 кг борошна;
  • 2 склянки густої сметани (краще домашньої);
  • 1 ч.л. соди;
  • 1 ч.л. солі;
  • 1 ст.л. соняшникової олії;
  • 1 стакан молока;
  • 1 ч.л. цукру;
  • 1 ч.л. сухих дріжджів;
  • дрібка солі.

Рецепт приготування:

  1. Спочатку зробимо опару: в тепле молоко додати дріжджі, цукор, трохи солі і ложку борошна. Поставити в тепле місце на 10 хвилин.
  2. У глибоку миску вилити опару, додати сметану. рослинну олію, цукор, сіль і перемішати ложкою.
  3. Невеликими порціями всипати борошно і зробити м’яке тісто.
  4. Накрити рушником і залишити при кімнатній температурі на 15 хвилин.
  5. А потім відправити миску в холодильник на 6-8 годин.
  6. Потім вийняти, поділити на кульки і розкачати в коржі. Або ж зробити їх руками.
  7. Смажити на гарячій сковороді на олії. Щоб тісто не піднімалося, угорські господині ставлять зверху велику очищену моркву.
  8. Готові лангоші складати в стопку і накрити вологим рушником.

Перед подачею змастити давленим часником, сметаною і присипати сиром. Смакота!

Коржі-лангоші без яєць: не черствіють 3-4 дні, подавати з будь-якою намазкою
Коржі-лангоші без яєць: не черствіють 3-4 дні, подавати з будь-якою намазкою