Котлети «Мон Шеф» – французький варіант курячих котлеток. Блюдо виходить дуже соковитим завдяки вершкам, а болгарський перець розбавляє загальний м’ясний смак. Вишенька на торті – незвичайний вершковий соус зі шпинатом з цікавим секретним інгредієнтом.
Інгредієнти:
- курячий фарш – 700 г
- яйце – 1 шт.
- сметана – 1 ст.л.
- болгарський перець – 1 шт.
- зелена цибуля – 1 пуч.
- петрушка – 1 пуч.
- твердий сир – 50 г
- сіль, перець, кмин – за смаком
- часник – 2 зуб.
- шпинат – 50 г
- вершки – 115 г
- вершкове масло – 1 ч.л.
- оливкова олія – 4 ст.л.
- м’ята – за смаком
Рецепт приготування:
- Збийте охолоджений фарш. Дрібно поріжте перець, цибулю, половину петрушки. Додайте все в фарш, перемішайте. Вбийте яйце, додайте сметану і 1 ст. л. вершків, видавіть часник. Ретельно перемішайте.
- Натріть сир і додайте у фарш. Додайте сіль, перець і кмин. Вимішайте.
- Сформуйте котлети і нагрійте сковороду. Посмажте котлети на оливковій олії до готовності. Щоб вийшла хрустка скоринка, Не закривайте котлети кришкою під час смаження.
- Для соусу розігрійте сковороду, ндодайте по 1 ст. л. оливкової олії і вершкового масло, додайте шпинат (можна використовувати заморожений), вершки і сіль. Подрібніть петрушку і м’яту. Тушіть на середньому вогні 5-7 хвилин.
- Подавайте блюдо разом з соусом зі шпинату. До курячих котлет можна приготувати ніжне картопляне пюре. Смачного!