Котлети “Мон Шеф”: хитрощі приготування м’ясної страви по-французьки

Котлети «Мон Шеф» – французький варіант курячих котлеток. Блюдо виходить дуже соковитим завдяки вершкам, а болгарський перець розбавляє загальний м’ясний смак. Вишенька на торті – незвичайний вершковий соус зі шпинатом з цікавим секретним інгредієнтом.

Інгредієнти:

  • курячий фарш – 700 г
  • яйце – 1 шт.
  • сметана – 1 ст.л.
  • болгарський перець – 1 шт.
  • зелена цибуля – 1 пуч.
  • петрушка – 1 пуч.
  • твердий сир – 50 г
  • сіль, перець, кмин – за смаком
  • часник – 2 зуб.
  • шпинат – 50 г
  • вершки – 115 г
  • вершкове масло – 1 ч.л.
  • оливкова олія – 4 ст.л.
  • м’ята – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Збийте охолоджений фарш. Дрібно поріжте перець, цибулю, половину петрушки. Додайте все в фарш, перемішайте. Вбийте яйце, додайте сметану і 1 ст. л. вершків, видавіть часник. Ретельно перемішайте.
  2. Натріть сир і додайте у фарш. Додайте сіль, перець і кмин. Вимішайте.
  3. Сформуйте котлети і нагрійте сковороду. Посмажте котлети на оливковій олії до готовності. Щоб вийшла хрустка скоринка, Не закривайте котлети кришкою під час смаження.
  4. Для соусу розігрійте сковороду, ндодайте по 1 ст. л. оливкової олії і вершкового масло, додайте шпинат (можна використовувати заморожений), вершки і сіль. Подрібніть петрушку і м’яту. Тушіть на середньому вогні 5-7 хвилин.
  5. Подавайте блюдо разом з соусом зі шпинату. До курячих котлет можна приготувати ніжне картопляне пюре. Смачного!