
Інгредієнти:
- 2 кг печінки
- 1 кг свинного підгорля
- 1 кг цибулі
- яйця – 7 шт.
- манка – 1 стакан
- сіль, перець – за смаком
- 100 г промитих свинних кишок
Рецепт приготування паштетівки:
- Печінку запарити в кип’ятку протягом 5 хв. (вона не повинна затверднути) і двічі пропустити крізь м’ясорубку.
- Підгорля та цибулю теж змолоти на м’ясорубці.
- Додати спеції, злегка збиті виделкою яйця, манку і ретельно перемішати.
- Кишки вимочити у воді і ретельно промити.
- На м’ясорубку зі спеціальною насадкою для ковбаси одягнути кишку і повільно наповнити її фаршем (кишка повинна бути наповнена не надто туго, тому що тріскатиме під час готування, але й без повітряних пухирців. Якщо утворився пухирець, слід проколоти його зубочисткою).
- Кінці кишки зав’язати ниткою, а саму кишку перекрутити, формуючи ковбаски потрібної довжини.
- Підсолену воду закип’ятити, зменшити вогонь і варити ковбасу на салбкому вогні приблизно 1 годину. (Вода повинна ледь-ледь кипіти, інакше ковбаски можуть потріскатись.)