Ковбаса-паштетівка: готую на кожне свято. РЕЦЕПТ

Ковбаса-паштетівка: готую на кожне свято. РЕЦЕПТ
Ковбаса-паштетівка: готую на кожне свято. РЕЦЕПТ

Інгредієнти:

  • 2 кг печінки
  • 1 кг свинного підгорля
  • 1 кг цибулі
  • яйця – 7 шт.
  • манка – 1 стакан
  • сіль, перець – за смаком
  • 100 г промитих свинних кишок

Рецепт приготування паштетівки:

  1. Печінку запарити в кип’ятку протягом 5 хв. (вона не повинна затверднути) і двічі пропустити крізь м’ясорубку.
  2. Підгорля та цибулю теж змолоти на м’ясорубці.
  3. Додати спеції, злегка збиті виделкою яйця, манку і ретельно перемішати.
  4. Кишки вимочити у воді і ретельно промити.
  5. На м’ясорубку зі спеціальною насадкою для ковбаси одягнути кишку і повільно наповнити її фаршем (кишка повинна бути наповнена не надто туго, тому що тріскатиме під час готування, але й без повітряних пухирців. Якщо утворився пухирець, слід проколоти його зубочисткою).
  6. Кінці кишки зав’язати ниткою, а саму кишку перекрутити, формуючи ковбаски потрібної довжини.
  7. Підсолену воду закип’ятити, зменшити вогонь і варити ковбасу на салбкому вогні приблизно 1 годину. (Вода повинна ледь-ледь кипіти, інакше ковбаски можуть потріскатись.)