Крашанки на натуральних барвниках: як досягти яскравого кольору

Крашанки на натуральних барвниках: як досягти яскравого кольору
Крашанки на натуральних барвниках: як досягти яскравого кольору

Натуральні фарби для крашанок

  • Найбільш натуральний барвник – це лушпиння із цибулі. Завдяки їй можна досягти кольору різної насиченості, починаючи від темно-коричневого, жовтого до яскраво-червоного. Колір залежить від часу замочування. Вам знадобиться 3-4 склянки цибулиння.
  • Щоб отримати синій чи фіолетовий колір, відваріть 200 грамів чорниці в 0,5 літра води. Потім відцідіть, і відваріть у цьому розчині яйця. Відразу не виймайте з чорничного розчину – нехай полежать кілька годин.
  • Помаранчевий колір можна отримати з паприки. Змішайте 2 ст. ложки паприки в 2-х склянках води і проваріть 10 хвилин. Потім відваріть у цьому розчині яйця.
  • Гарний зелений колір виходить із міцного відвару кропиви, шпинату і петрушки.
  • Рожевий колір дає буряк. Замочити на 3 години.
  • А ось, щоб яйця вийшли лавандового кольору, їх потрібно замочити в натуральному виноградному соку з червоного винограду.
  • Позолочений колір яєць дає куркума. А щоб колір був насиченим, потрібно 3 ст. ложки цієї спеції закип’ятити в 2 склянках води і потім перекласти туди яйця на 20-30 хвилин.
  • Ще можна використати червоне вино, чай Каркаде та зелений чай – міцні настої на 3 години.

До речі, для фарбування яєць натуральними барвниками вибирайте білі яйця.



Сучасні крашанки: цікаві ідеї та майстер-клас крашанок із натуральних барвників

Розпис яєць: писанки, крашанки, дряпанки. Декор бісером