
Рецепт простий і ви будете використовувати звичайний набір продуктів для консервування огірків. Вони виходять пікантними, тому що в маринаді присутній гострий перець.
Інгредієнти: НА 1 літрову банку:
- 600-650 г огірків
- 1 невелика цибулина
- 4-5 кружечків моркви
- 2-3 шматочки гострого перцю
- 2 зубки часнику
- Кріп (парасольки, стебла)
- Лист хрону (за бажанням)
- 30 г солі
- 30 г цукру
- 20 г 9% оцту
Час стерилізації 7-8 хвилин
Процес приготування:
- Огірки промиваємо.
- Цибулю та моркву ріжемо кружальцями, часник шматочками.
- Гострий перець ви можете покласти в кожну банку цілим або порізати на шматочки.
- На дно насипаємо сіль і цукор, кладемо часник, кружальця моркви і цибулі, парасольку кропу і лист хрону.
- Наповнюємо банки огірками досить щільно.
- Наливаємо в кожну банку оцет.
- Наливаємо в банки чисту воду кімнатної температури, накриваємо кришками і ставимо в каструлю на рушник.
- Наливаємо воду по вінця банок, доводимо до кипіння і стерилізуємо протягом 7 хвилин, 2 л – 14 хвилин, 3 л – 20 хвилин.
- Закручуємо кришками, перевертаємо, укутуємо до повного охолодження.