Крутіше, ніж звичайні чебуреки! Смачно, ситно і просто.

Крутіше, ніж звичайні чебуреки! Смачно, ситно і просто.
Крутіше, ніж звичайні чебуреки! Смачно, ситно і просто.

Любителі чебуреків однозначно гідно оцінять таке ноу-хау. Зі звичного, що реально нагадує чебуреки, тут залишилося тільки тонке тісто. Решта – імпровізація, здатна підкорювати гурманів. Конвертики з тонкого тіста з соковитою начинкою легко замінять повноцінний прийом їжі.

До речі, ніхто не заважає експериментувати з начинкою, а робити це можна нескінченно. Часу така робота займе по мінімуму, особливо з урахуванням того, що начинку можна приготувати заздалегідь.

Для тіста:

  •  300 г борошна;
  • 3 ст. л. олії;
  •  150 мл води.

Для начинки:

  • смажене куряче філе;
  • тертий сир;
  • кріп;
  • помідор.

Як готувати:

  1. Додаємо в просіяне борошно олію, вливаємо воду і замішуємо тісто. Тісто виходить пружним, не липнуче до рук. Готове тісто поміщаємо в пакет і даємо йому відпочити 20 хвилин.
  2. Розкачуємо тісто тонким шаром і розрізаємо на квадрати.
  3. На половинку квадрата викладаємо смажене куряче філе і посипаємо зеленню. Обов’язково робимо відступи від краю. Викладаємо на філе кільця помідорів, а потім – тертий сир.
  4. Закриваємо конверт і «запечатуємо» начинку, придавлюючи пласти тіста один до іншого по периметру.

  5. Додатково проходимо по краях роликом. Це дозволить не тільки підрівняти конверт, а й забезпечить більш надійне зчеплення.

  6. Відправляємо конвертик на сковороду з розігрітою олією і обсмажуємо до золотистого кольору з обох сторін. Орієнтовно на обсмажування одного конвертика піде 5-6 хвилин.

Готові конвертики можна відразу подавати до столу. Соковиті, духмяні, з ідеально просмаженим тістом вони не залишають байдужих.

Зберігайте смачний рецепт, і не забудьте поділитися ним з друзями у соцмережах!

За матеріалами

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!