
Любителі чебуреків однозначно гідно оцінять таке ноу-хау. Зі звичного, що реально нагадує чебуреки, тут залишилося тільки тонке тісто. Решта – імпровізація, здатна підкорювати гурманів. Конвертики з тонкого тіста з соковитою начинкою легко замінять повноцінний прийом їжі.
До речі, ніхто не заважає експериментувати з начинкою, а робити це можна нескінченно. Часу така робота займе по мінімуму, особливо з урахуванням того, що начинку можна приготувати заздалегідь.
Для тіста:
- 300 г борошна;
- 3 ст. л. олії;
- 150 мл води.
Для начинки:
- смажене куряче філе;
- тертий сир;
- кріп;
- помідор.
Як готувати:
- Додаємо в просіяне борошно олію, вливаємо воду і замішуємо тісто. Тісто виходить пружним, не липнуче до рук. Готове тісто поміщаємо в пакет і даємо йому відпочити 20 хвилин.
- Розкачуємо тісто тонким шаром і розрізаємо на квадрати.
- На половинку квадрата викладаємо смажене куряче філе і посипаємо зеленню. Обов’язково робимо відступи від краю. Викладаємо на філе кільця помідорів, а потім – тертий сир.
- Закриваємо конверт і «запечатуємо» начинку, придавлюючи пласти тіста один до іншого по периметру.
- Додатково проходимо по краях роликом. Це дозволить не тільки підрівняти конверт, а й забезпечить більш надійне зчеплення.
- Відправляємо конвертик на сковороду з розігрітою олією і обсмажуємо до золотистого кольору з обох сторін. Орієнтовно на обсмажування одного конвертика піде 5-6 хвилин.
Готові конвертики можна відразу подавати до столу. Соковиті, духмяні, з ідеально просмаженим тістом вони не залишають байдужих.
Зберігайте смачний рецепт, і не забудьте поділитися ним з друзями у соцмережах!