Курка + кефір — рецепт на кожен день. Найпростіший і найсмачніший варіант приготування курки

Курка + кефір — рецепт на кожен день. Найпростіший і найсмачніший варіант приготування курки
Курка + кефір — рецепт на кожен день. Найпростіший і найсмачніший варіант приготування курки

Найпростіший і в той же час найсмачніший рецепт приготування курки на вечерю. 

Курка в кефірі – рецепт

Інгредієнти:

  • курячі стегенця – 4-6 шт.

Маринад:

  • кефір 0,5 л або більше
  • 0,8 ч.л. суміші перців
  • 1 ч.л. солі
  • 1 ч.л. каррі або приправи до курки
  • 1 ч.л. з гіркою копченої паприки (або солодкої)
  • 3-4 зубки часнику

Рецепт приготування:

  1.  В глибоку ємність всипте всі необхідні спеції – каррі, паприку, суміш перців і сіль. Часник роздушіть під пресом, додайте в основний склад. 
  2. Залийте спеції кефіром, ретельно перемішайте.
  3. Курячі стегна обполосніть, вологу промокніть серветками. Зверху кожного стегна зробіть кілька надрізів ножем, щоб маринад краще просочив м’ясо.
  4. Стегна опустіть в кефірну суміш, перемішайте. Ємність прикрийте плівкою, поставте мінімум на 6 годин в холодильник. Найзручніше замаринувати м’ясо на ніч. 
  5. Промариновані стегна перекладіть у жаростійку форму на відстані один від одного.
  6. Зверху накрийте фольгою. Духовку прогрійте до 180 градусів, всередину помістіть заготовку.
  7. Запікайте м’ясо 45-50 хвилин. За 20 хвилин до кінця запікання зніміть фольгу, щоб м’ясо зарум’янилося зверху.
  8. Готові курячі стегна подайте до столу, доповніть гарніром або овочевим салатом.

    Смачного!

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!