
Найпростіший і в той же час найсмачніший рецепт приготування курки на вечерю.
Курка в кефірі – рецепт
Інгредієнти:
- курячі стегенця – 4-6 шт.
Маринад:
- кефір 0,5 л або більше
- 0,8 ч.л. суміші перців
- 1 ч.л. солі
- 1 ч.л. каррі або приправи до курки
- 1 ч.л. з гіркою копченої паприки (або солодкої)
- 3-4 зубки часнику
Рецепт приготування:
- В глибоку ємність всипте всі необхідні спеції – каррі, паприку, суміш перців і сіль. Часник роздушіть під пресом, додайте в основний склад.
- Залийте спеції кефіром, ретельно перемішайте.
- Курячі стегна обполосніть, вологу промокніть серветками. Зверху кожного стегна зробіть кілька надрізів ножем, щоб маринад краще просочив м’ясо.
- Стегна опустіть в кефірну суміш, перемішайте. Ємність прикрийте плівкою, поставте мінімум на 6 годин в холодильник. Найзручніше замаринувати м’ясо на ніч.
- Промариновані стегна перекладіть у жаростійку форму на відстані один від одного.
- Зверху накрийте фольгою. Духовку прогрійте до 180 градусів, всередину помістіть заготовку.
- Запікайте м’ясо 45-50 хвилин. За 20 хвилин до кінця запікання зніміть фольгу, щоб м’ясо зарум’янилося зверху.
- Готові курячі стегна подайте до столу, доповніть гарніром або овочевим салатом.
Смачного!