Курка з СЕКРЕТНИМ інгредієнтом! Проста, бюджетна та неймовірно смачна страва

Курка з СЕКРЕТНИМ інгредієнтом! Проста, бюджетна та неймовірно смачна страва
Курка з СЕКРЕТНИМ інгредієнтом! Проста, бюджетна та неймовірно смачна страва

Одна з моїх підписниць запропонувала приготувати курочку в дуже простий спосіб, але з додаванням особливого інгредієнта. І це сода. Ця страва відноситься до смачних, швидких та бюджетних страв. Секрет у тому, що при пасеруванні цибулі додається сода. Цибуля набуває карамельного кольору, виділяється багато рідини. Виходить чудовий цибулевий соус, в якому готується наша курочка. М’ясо соковите та дуже ніжне.

Інгредієнти:

  • 1 кг курки (гомілки, стейки)
  • 4 цибулини
  • 1/2 ч. л. соди
  • 50 мл олії
  • сіль, перець 

Процес приготування:

  1. Цибулю нарізати півкільцями. У розігріту сковороду налити олію і обсмажити цибулю 5 хвилин на сильному вогні.
  2. Додати 1/2 чайної ложки соди і готувати ще 3-5 хвилин на середньому вогні (цибуля вступає в реакцію з содою, змінює колір та виділяє багато рідини).
  3. Викласти шматки курки на сковорідку шкіркою вниз. Посолити, поперчити та накрити кришкою. Тушити 20 хвилин.
  4. Перевернути курку. Знову посолити та поперчити. Накрити кришкою та тушити ще 20 хвилин. Соус набуває карамельного кольору і м’ясо просочується ним.

Можна подати із будь-яким гарніром. Смачного!