
Одна з моїх підписниць запропонувала приготувати курочку в дуже простий спосіб, але з додаванням особливого інгредієнта. І це сода. Ця страва відноситься до смачних, швидких та бюджетних страв. Секрет у тому, що при пасеруванні цибулі додається сода. Цибуля набуває карамельного кольору, виділяється багато рідини. Виходить чудовий цибулевий соус, в якому готується наша курочка. М’ясо соковите та дуже ніжне.
Інгредієнти:
- 1 кг курки (гомілки, стейки)
- 4 цибулини
- 1/2 ч. л. соди
- 50 мл олії
- сіль, перець
Процес приготування:
- Цибулю нарізати півкільцями. У розігріту сковороду налити олію і обсмажити цибулю 5 хвилин на сильному вогні.
- Додати 1/2 чайної ложки соди і готувати ще 3-5 хвилин на середньому вогні (цибуля вступає в реакцію з содою, змінює колір та виділяє багато рідини).
- Викласти шматки курки на сковорідку шкіркою вниз. Посолити, поперчити та накрити кришкою. Тушити 20 хвилин.
- Перевернути курку. Знову посолити та поперчити. Накрити кришкою та тушити ще 20 хвилин. Соус набуває карамельного кольору і м’ясо просочується ним.
Можна подати із будь-яким гарніром. Смачного!