Легко готується і дуже актуальний влітку!!! Ягідно-шоколадний десерт: підійдуть будь-які ягоди

Малиново-шоколадний десерт. Можна готувати із тих ягід, які Вам подобаються.
Інгредієнти для малинового шару:
  • Малина – 500 г
  • Цукор – 120 г
  • Вершки 33-35% – 200 г
  • Кукурудзяний крохмаль – 5 г
  • Желатин 10 г + 50 мл води
Для шоколадного шару:
  • Шоколад – 100 г
  • Вершки – 100 г
  • Молоко – 50 мл
  • Желатин 5 г + 25 мл води
Процес приготування:
  1. Спочатку приготуємо малиновий мус. Желатин заливаємо водою. Малину висипаємо у посудину та подрібнюємо блендером. Ставимо на вогонь, щоб прогрілась. Змішуємо цукор і крохмаль. Додаємо до теплої малини. Все разом варимо на вогні до закипання і ще 1 хв. Додамо набряклий желатин.
  2. Ретельно перемішуємо. Даємо охолонути.
  3. Вершки збиваємо і перемішуємо з малиновим джемом.
  4. Наливаємо один шар у стаканчики. Холодильник. Поки застигає приготуємо шоколадний мус.
  5. Желатин заливаємо водою. Молоко нагріваємо з шоколадом. Перемішуємо до однорідності. Розпускаємо желатин і додаємо до шоколаду. Вершки збиваємо і додаємо до шоколадної маси.
  6. З холодильника вибираємо стаканчики і наливаємо один шар. Потім знову малиновий мус. І так виходить 3 шари ягідного і 2 шари шоколадного.
Якщо брати стаканчики по 150 мл, то вихід готового десерту – 5 штук!
Рецепт та фото – Erika Oszuszki