інгредієнти:
- печиво – 200 г;
- желатин – 30 г + 5 г;
- сир домашній – 500 г;
- масло вершкове – 100 г;
- ківі – 5 + 2 шт;
- цукор – 200 г;
- вершки жирні – 250 мл;
- лимонний сік – 2 ст.л.
Процес приготування:
- 30 г і 5 г желатину заливаємо в різних ємностях водою (перший – 200 мл води, другий – 100 мл води). Залишаємо набухати на 10 хвилин.
- Печиво подрібнюємо в крихту качалкою або за допомогою блендера.
- Вершкове масло розтоплюємо зручним для вас методом, змішуємо з крихтою з печива.
- Беремо роз’ємну форму, застеляємо пергаментом і викладаємо крихту, добре її розрівнюємо і утрамбовуємо, ставимо на 30 хвилин в холодильник.
- 5 ківі ріжемо кубиками, змішуємо з цукром, перебиваємо блендером. Ставимо на вогонь проваритися кілька хвилин.
- Сир також збиваємо блендером.
- Желатин топимо на водяній бані і змішуємо з ківі, потім виливаємо в сирну масу і добре перемішуємо до однорідності.
- Холодні вершки збиваємо міксером до густої і пишної маси, акуратно з’єднуємо з сирною і викладаємо на шар печива, розрівнюємо і ставимо на 4 – 6 годин в холодильник.
- 2 ківі нарізаємо, проварюємо з цукром кілька хвилин на слабкому вогні.
- Меншу частину желатину змішуємо з ківі (остиглими), цукром за смаком і лимонним соком, заливаємо торт зверху.
Порада: подрібніть фісташки блендером і посипте цією крихтою боки торта – буде красиво і смачно.