Легкий сирний торт з ківі без випічки. Зимовий варіант сирного десерту!

інгредієнти:

  • печиво – 200 г;
  • желатин – 30 г + 5 г;
  • сир домашній – 500 г;
  • масло вершкове – 100 г;
  • ківі – 5 + 2 шт;
  • цукор – 200 г;
  • вершки жирні – 250 мл;
  • лимонний сік – 2 ст.л.

Процес приготування:

  1. 30 г і 5 г желатину заливаємо в різних ємностях водою (перший – 200 мл води, другий – 100 мл води). Залишаємо набухати на 10 хвилин.
  2. Печиво подрібнюємо в крихту качалкою або за допомогою блендера.
  3. Вершкове масло розтоплюємо зручним для вас методом, змішуємо з крихтою з печива.
  4. Беремо роз’ємну форму, застеляємо пергаментом і викладаємо крихту, добре її розрівнюємо і утрамбовуємо, ставимо на 30 хвилин в холодильник.
  5. 5 ківі ріжемо кубиками, змішуємо з цукром, перебиваємо блендером. Ставимо на вогонь проваритися кілька хвилин.
  6. Сир також збиваємо блендером.
  7. Желатин топимо на водяній бані і змішуємо з ківі, потім виливаємо в сирну масу і добре перемішуємо до однорідності.
  8. Холодні вершки збиваємо міксером до густої і пишної маси, акуратно з’єднуємо з сирною і викладаємо на шар печива, розрівнюємо і ставимо на 4 – 6 годин в холодильник.
  9. 2 ківі нарізаємо, проварюємо з цукром кілька хвилин на слабкому вогні.
  10. Меншу частину желатину змішуємо з ківі (остиглими), цукром за смаком і лимонним соком, заливаємо торт зверху.

Порада: подрібніть фісташки блендером і посипте цією крихтою боки торта – буде красиво і смачно.

Легкий сирний торт з ківі без випічки. Зимовий варіант сирного десерту!
Легкий сирний торт з ківі без випічки. Зимовий варіант сирного десерту!

За матеріалами