«Ліки», приготовані на плиті: 8 ягід, варення з яких рекомендують вживати медики

«Ліки», приготовані на плиті: 8 ягід, варення з яких рекомендують вживати медики
«Ліки», приготовані на плиті: 8 ягід, варення з яких рекомендують вживати медики

Сезонні ягоди – це справжня вітамінна бомба. Вони містять величезну кількість корисних мікронутрієнтів і позитивно впливають на стан людського організму. Навіть після варки на плиті вони залишаються корисними. Саме завдяки перерахованим властивостям медики рекомендують вживати варення з ягід на регулярній основі.

Конфітюри, джеми та повидла з яких плодів фахівці радять внести в повсякденний раціон?

Лохина

Природне джерело антиоксидантів, фолієвої кислоти, пектинів і клітковини – це лохина. Вона сприяє відновленню нормальної роботи органів зору після тривалого навантаження. Крім того, регулярне вживання цієї ягоди може стати дієвим профілактичним заходом. Завдяки високому вмісту корисних речовин лохина запобігає виникненню хвороб органів шлунково-кишкового тракту і серцево-судинної системи. Позитивно ягода впливає і на стан шкіри: її колір, пружність, зволоженість.

Після термічної обробки деякі властивості лохини навіть посилюються. Так, джем з лохини сприяє нормалізації перистальтики кишківника й очищає організм від шкідливих речовин.

Для приготування домашнього джему або повидла з лохини чудово підходить представлена на сайті www.moyo.ua/ плита Electrolux.

Журавлина

Журавлина – одна з найкорисніших і найуніверсальніших ягід. Варення з неї можна вживати як десерт, а також використовувати у якості «топінгу» для м’ясних або сирних страв.

Періодично ласувати варенням із журавлини варто людям, які страждають від гіпертонії. Нормалізація тиску – це лише один з «секретів» ягід, зварених з цукром і лимонним соком.

Також журавлинове варення:

  1. запобігає розвиткові виразки шлунку;
  2. захищає органи серцево-судинної системи від різних захворювань;
  3. перешкоджає накопиченню холестерину в крові.

Обліпиха

Обліпиха – ягода, користь якої не викликає жодних сумнівів. Лікарі рекомендують вживати обліпиховий конфітюр у якості «доповнення» до основного лікування під час боротьби з ГРВІ. Крім важливих для імунної системи вітамінів групи С у складі ягідного варення міститься:

  • марганець,
  • каротин,
  • залізо,
  • магній,
  • яблучна кислота.

Малина

Джем з ягід малини – справжній «король» серед джемів і «цілющий» десерт з багатим вітамінним складом. Секрет його користі максимально простий. Завдяки вмісту фітонцидів (природних антибіотиків) він допомагає ефективно боротися з застудою, стресами та хворобами шкіри.

Також медики пропонують для покращення показників опірності та стресостійкості організму вживати конфітюри й повидла з полуниці, чорноплідної горобини, сливи та чорниці. Чудовий смак – це приємний бонус до їхніх корисних властивостей.