
Багато господинь не беруться за приготування листкового тіста, адже вважають, що це довга і нудна робота. Звичайно, заміси його спочатку, розкачай, а потім накладай один шар, другий… Але все можна зробити набагато простіше, всього за 10 хвилин. Не вірите? Тоді швидше дивіться рецепт.
Приготування листкового тіста в домашніх умовах.
Листкове тісто домашнього приготування
Інгредієнти:
- 200 г маргарину (масла)
- 1 яйце
- 100 мл сметани
- 350 г борошна
- дрібка солі
Приготування
- Муку розітріть із маргарином у дрібну крихту.
- Відокремте жовток від білка. Додай жовток до маргарину і борошна.
- В останню чергу додаємо сметану.
- Тепер замісіть тісто. Воно повинно вийти еластичним і м’яким. Якщо тісто щільне, долийте ще трохи сметани, а якщо липне до рук, то підсипте трохи борошна. Поставте тісто у холодильник.
- Отже, тісто готове. Тепер залишилося приготувати з нього свій кулінарний шедевр. Я, наприклад, люблю ось такі пиріжки з листкового тіста:
Слойки з листкового тіста. Покроковий рецепт з м’ясною начинкою