М’ЯКІ, ЯК ПУХ і довго залишаються свіжими! Ті самі булочки з дитинства

Інгредієнти:

  • молоко тепле – 250 мл;
  • дріжджі – 10 г;
  • жовтки – 4 шт.;
  • цукор – 100 г;
  • ванільний цукор – на смак;
  • борошно – 550 г;
  • дрібка солі;
  • масло вершкове – 100 г;
  • жовток і молоко – 2 ст.л.

Процес приготування:

  1. Борошно просіваємо кілька разів.
  2. Борошно змішати з дріжджами і сіллю.
  3. Жовтки збиваємо і змішуємо з цукром та ванільним цукром, збиваємо.
  4. Вершкове масло розтоплюємо і охолоджуємо. Вливаємо в яйця, вливаємо тепле молоко і перемішуємо масу до однорідності.
  5. Вливаємо рідку основу в борошно і перемішуємо тісто.
  6. Накриваємо кришкою посуд з тістом і залишаємо в теплому місці, поки воно не підійде.
  7. Змащуємо руки олією і обминаємо його в каструлі. Сильно вимішувати не потрібно.
  8. Деко змащуємо маслом або застеляємо пергаментом.
  9. Робимо кульки з тіста. Викладаємо на деко з невеликою відстанню між ними. Накриваємо плівкою і залишаємо на 1 годину. Якщо дуже тепло, часу буде потрібно менше.
  10. Змащуємо булочки збитим жовтком з молоком.
  11. Випікаємо при 180 градусах близько 30 – 35 хвилин.

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!