
Інгредієнти:
- молоко тепле – 250 мл;
- дріжджі – 10 г;
- жовтки – 4 шт.;
- цукор – 100 г;
- ванільний цукор – на смак;
- борошно – 550 г;
- дрібка солі;
- масло вершкове – 100 г;
- жовток і молоко – 2 ст.л.
Процес приготування:
- Борошно просіваємо кілька разів.
- Борошно змішати з дріжджами і сіллю.
- Жовтки збиваємо і змішуємо з цукром та ванільним цукром, збиваємо.
- Вершкове масло розтоплюємо і охолоджуємо. Вливаємо в яйця, вливаємо тепле молоко і перемішуємо масу до однорідності.
- Вливаємо рідку основу в борошно і перемішуємо тісто.
- Накриваємо кришкою посуд з тістом і залишаємо в теплому місці, поки воно не підійде.
- Змащуємо руки олією і обминаємо його в каструлі. Сильно вимішувати не потрібно.
- Деко змащуємо маслом або застеляємо пергаментом.
- Робимо кульки з тіста. Викладаємо на деко з невеликою відстанню між ними. Накриваємо плівкою і залишаємо на 1 годину. Якщо дуже тепло, часу буде потрібно менше.
- Змащуємо булочки збитим жовтком з молоком.
- Випікаємо при 180 градусах близько 30 – 35 хвилин.