Інгредієнти:
- 2 середніх яйця
- 100 г цукру (або більше)
- 130 г кефіру / йогурт / сметана
- 70 г вершкового масла
- +/- 230 г борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- дрібка солі, ваніль
- 100 г ягід / фруктів (за бажанням)
- цедра апельсина (за бажанням)
Для приготування крихти :
- борошно – 60 г;
- масло вершкове – 40 г;
- цукор – 40 г;
- дрібка солі
Процес приготування:
Всі продукти повинні бути кімнатної температури.
- Яйця змішуємо з сіллю і цукром, ваніліном. Можна додати цедру апельсина. Вимішуємо віночком до однорідності.
- Вливаємо кефір (сметану або йогурт), олію або вершкове масло, вимішуємо.
- Борошно змішуємо з розпушувачем, просіваємо і порційно вводимо в тісто і кожен раз добре вимішуємо.
- Можна додати в тісто ягоди або фрукти.
- За бажанням, зробіть крихту і посипте тісто зверху. Скоринка буде дуже ароматною і смачною, хрусткою.
- Форму застеляємо пергаментом і виливаємо тісто або виливаємо в форму для кексу силіконову.
- Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо кекс від 30 до 35 хвилин.