М’який, пишний і дуже смачний кекс до чаю, який готується 5 ХВИЛИН! Простий рецепт, без міксера

Інгредієнти:

  • 2 середніх яйця
  • 100 г цукру (або більше)
  • 130 г кефіру / йогурт / сметана
  • 70 г вершкового масла
  • +/- 230 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • дрібка солі, ваніль
  • 100 г ягід / фруктів (за бажанням)
  • цедра апельсина (за бажанням)

Для приготування крихти :

  • борошно – 60 г;
  • масло вершкове – 40 г;
  • цукор – 40 г;
  • дрібка солі

Процес приготування:

Всі продукти повинні бути кімнатної температури.

  1. Яйця змішуємо з сіллю і цукром, ваніліном. Можна додати цедру апельсина. Вимішуємо віночком до однорідності.
  2. Вливаємо кефір (сметану або йогурт), олію або вершкове масло, вимішуємо.
  3. Борошно змішуємо з розпушувачем, просіваємо і порційно вводимо в тісто і кожен раз добре вимішуємо.
  4. Можна додати в тісто ягоди або фрукти.
  5. За бажанням, зробіть крихту і посипте тісто зверху. Скоринка буде дуже ароматною і смачною, хрусткою.
  6. Форму застеляємо пергаментом і виливаємо тісто або виливаємо в форму для кексу силіконову.
  7. Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо кекс від 30 до 35 хвилин.