М’який, пишний і дуже смачний: як я готую знаменитий цукровий пиріг

М'який, пишний і дуже смачний: як я готую знаменитий цукровий пиріг
М'який, пишний і дуже смачний: як я готую знаменитий цукровий пиріг

Незвичайно м’який, пишний, ароматний і дуже-дуже смачний домашній цукровий пиріг. Рецепт простий, а смак приголомшливий! Ваші рідні будуть просити приготувати ще. А готується  з найпростіших продуктів, які точно є на вашій кухні.

Для тіста:

  • 200 мл молока;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 2 ч. л. сухих дріжджів або 25 г свіжих;
  • 2 яйця;
  • 120 г масла;
  • 1/2 пакетика ваніліну;
  • 1/2 ч. л. солі;
  • 470 г борошна;

Для цукрової посипки:

  • 120 г цукру;
  • 50 г масла;
  • 1/2 пакетика ваніліну – за бажанням
  • 125 – 150 мл вершків.

Як готувати:

  1. Змішуємо тепле молоко, цукор, дріжджі, залишаємо на 10 хвилин.
  2. Додаємо яйця, м`яке вершкове масло, ванілін, сіль, просіяне борошно.
  3. Замішуємо тісто, залишаємо його «відпочити» на 50 хвилин.
  4. Готуємо цукрову посипку: змішуємо цукор, ванілін, вершкове масло, все перемішуємо.
  5. Форму змащуємо маслом, викладаємо тісто і залишаємо ще на 20-25 хвилин.
  6. Робимо в тісті невелике заглиблення, розподіляємо цукрову посипку.
  7. Випікаємо при температурі 180 ° С 25 – 30 хвилин.
  8. Витягаємо пиріг, поливаємо вершками і випікаємо ще 5-10 хвилин.

Смачна ароматна випічка, яка буквально тане в роті. Переконайтеся в цьому і ви!