fbpx

Маківник до свят. У 100 разів краще за торт!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 голосів, оцінка: 5,00 із 5)
Loading...
Маківник до свят. У 100 разів краще за торт!
Маківник до свят. У 100 разів краще за торт!


Якщо ви хочете приготувати на свято щось цікавіше за торт, спечіть маківник. Це розкішний галицький пляцок, який вам обовязково сподобається!

Маковий пляцок рецепт

Тісто:

  • 125 г масла,
  • 2 яйця,
  • 100 г цукрової пудри,
  • 150 г борошна,
  • 1 ч. ложка розпушувача.

Макова маса:

  • 3 скл. маку,
  • 4–5 яєць,
  • 300 г цукрової пудри,
  • 220 г масла,
  • 1,5 ст. ложки манки або крохмалю,
  • сік лимона
  • Форма 23Х37 см.

Рецепт приготування:

Масло розтерти з пудрою, додати жовтки, вимішати та всипати борошно з розпушувачем. Замісити тісто, насамкінець додати збиті білки. Викласти на деко, посипати сухарями. Зверху викласти макову начинку (мак запарити та перемолоти, додати всі інгредієнти).
Випікати за температури 180–200 градусів. Випікати
40-60 хв. до сухої палички. Охолоджений полити шоколадом (по 6 ст. ложок сметани, цукру і какао підігріти, щоб розчинився цукор, додати 100 г масла, перемішати і зняти з вогню). Виходить маківник вагою 1,8 кг.

завантаження...

Be the first to comment

Напишіть відгук