
Якщо ви хочете приготувати на свято щось цікавіше за торт, спечіть маківник. Це розкішний галицький пляцок, який вам обовязково сподобається!
Маковий пляцок рецепт
Тісто:
- 125 г масла,
- 2 яйця,
- 100 г цукрової пудри,
- 150 г борошна,
- 1 ч. ложка розпушувача.
Макова маса:
- 3 скл. маку,
- 4–5 яєць,
- 300 г цукрової пудри,
- 220 г масла,
- 1,5 ст. ложки манки або крохмалю,
- сік лимона
- Форма 23Х37 см.
Рецепт приготування:
Масло розтерти з пудрою, додати жовтки, вимішати та всипати борошно з розпушувачем. Замісити тісто, насамкінець додати збиті білки. Викласти на деко, посипати сухарями. Зверху викласти макову начинку (мак запарити та перемолоти, додати всі інгредієнти).
Випікати за температури 180–200 градусів. Випікати
40-60 хв. до сухої палички. Охолоджений полити шоколадом (по 6 ст. ложок сметани, цукру і какао підігріти, щоб розчинився цукор, додати 100 г масла, перемішати і зняти з вогню). Виходить маківник вагою 1,8 кг.