Маково-яблучний пиріг до чаю! Оригінальний, смачний, простий у приготуванні!

Пиріг з маком і яблуками на сирному тісті. Простий домашній пиріг до чаю.

Продукти:

  • борошно – 200 г
  • сир – 130 г
  • масло вершкове – 100 г
  • розпушувач – 1 ч.л.
  • дрібка солі
  • цукор – 50 г
  • мак 130-150 г
  • молоко – 200 мл (або вершки 10%)
  • цукор – 150 г
  • крохмаль – 2 ч.л.
  • яйце – 1 шт.
  • яблука – 4 шт. (кисло-солодкі)

Процес приготування:

  1. У каструлю всипаємо цукор, вливаємо молоко, додаємо мак і все перемішуємо. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння і варимо суміш 5 хвилин. Готову масу знімаємо і охолоджуємо до кімнатної температури.
  2. Окремо змішуємо борошно, додаємо розпушувач, сіль і цукор, перемішуємо. Потім вливаємо розтоплене вершкове масло і знову перемішуємо. Додаємо сир і знову перемішуємо. Змішуємо тісто в кулю.
  3. Беремо форму, застеляємо пергаментним папером і кладемо тісто. Розподіляємо його по формі, формуючи боки і дно пирога. Відправляємо в холодильник.
  4. Яблука чистимо від шкірки і натираємо на грубій тертці. Додаємо їх до маку і перемішуємо. Потім додаємо крохмаль і яйце, знову перемішуємо.
  5. На тісто викладаємо начинку і відправляємо пиріг в духовку.
  6. Випікаємо протягом 40-45 хвилин при температурі 180 градусів.
  7. Готовий пиріг охолоджуємо і подаємо до столу.

Смачного!