Пиріг з маком і яблуками на сирному тісті. Простий домашній пиріг до чаю.
Продукти:
- борошно – 200 г
- сир – 130 г
- масло вершкове – 100 г
- розпушувач – 1 ч.л.
- дрібка солі
- цукор – 50 г
- мак 130-150 г
- молоко – 200 мл (або вершки 10%)
- цукор – 150 г
- крохмаль – 2 ч.л.
- яйце – 1 шт.
- яблука – 4 шт. (кисло-солодкі)
Процес приготування:
- У каструлю всипаємо цукор, вливаємо молоко, додаємо мак і все перемішуємо. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння і варимо суміш 5 хвилин. Готову масу знімаємо і охолоджуємо до кімнатної температури.
- Окремо змішуємо борошно, додаємо розпушувач, сіль і цукор, перемішуємо. Потім вливаємо розтоплене вершкове масло і знову перемішуємо. Додаємо сир і знову перемішуємо. Змішуємо тісто в кулю.
- Беремо форму, застеляємо пергаментним папером і кладемо тісто. Розподіляємо його по формі, формуючи боки і дно пирога. Відправляємо в холодильник.
- Яблука чистимо від шкірки і натираємо на грубій тертці. Додаємо їх до маку і перемішуємо. Потім додаємо крохмаль і яйце, знову перемішуємо.
- На тісто викладаємо начинку і відправляємо пиріг в духовку.
- Випікаємо протягом 40-45 хвилин при температурі 180 градусів.
- Готовий пиріг охолоджуємо і подаємо до столу.
Смачного!