Максимально корисні! 7 дієтичних салатів для розвантаження

Зібрали собі рецепти детокс-салатів якраз на тиждень, щоб трошки розвантажитись, почиститись і увійти в форму – з сезонних овочів і без квашеної капусти, бо не вона одна нам у поміч:) Складники соусів беріть на око, бо хтось любить кисліше і дає сік половини лимону, а хтось кілька крапель, хтось любить щедро заправляти олією, а хтось їсть майже сухий салат – все на ваш смак. Для справжнього детоксу краще відмовитись на певний час від солі, але знаємо, що це важко, тому сіль і перець теж додавайте на власний розсуд. Всі рецепти розраховані приблизно на 2 порції.

Салат-щітка

Потрібно: по половині склянки натертої моркви, сирого буряка, червоної капусти, жменю подрібнених волоських горіхів, пучок кропу, за бажанням 1 нарізаний кружечками огірок, оливкову олію, лимонний сік.

Готуємо: овочі змішуємо, додаємо подрібнений кріп, заправляємо олією та лимонним соком.

Салат-детокс

Потрібно: 1 невеликий корінь селери, 1 середнє яблуко, зерна половини гранату, жменька фісташок, половину пучка петрушки, оливкову олію (але краще гарбузову), сік половини лимону, мед.

Готуємо: селеру і яблуко чистимо і тремо на терці, зернятка гранату чистимо від плівок, фісташки і петрушку подрібнюємо – все змішуємо і заправляємо соусом з олії, лимонного соку і меду.

Салат «Витребеньковий»

Потрібно: 1 авокадо (воно тепер є у кожному маркеті і коштує 25-30 гривень, тож раз у тиждень можна собі дозволити), 1 солодкий болгарський перець, по половині пучків салату і зелені, жменька будь-яких горіхів, сік половини лимону, оливкова олія.

Готуємо: перець запікаємо в духовці, знімаємо шкірку, крупно нарізаємо. Авокадо чистимо, ріжемо півкільцями, горіхи і зелень подрібнюємо, салат рвемо. Все змішуємо, заправляємо оливковою олією, лимонним соком.

Салат з броколі та яблука

Потрібно: 300 г броколі (можна замороженої), 1 середнє яблуко, 1 середня цибулина, маленька гілочка винограду або жменька родзинок, 2-3 см кореня свіжого імбиру, оливкову олію, яблучний оцет, гірчиця зернятками, мед, трошки води.

Готуємо: цибулю нарізаємо півкільцями, змішуємо на око оцет, воду, і мед, заливаємо цим маринадом цибулю і залишаємо на годину. Виноградини розрізаємо навпіл, родзинки заливаємо окропом, залишаємо на 10 хвилин, воду зливаємо. З цибулі зливаємо маринад.

Броколі варимо 5 хвилин. Яблуко нарізаємо соломкою або тремо на грубій терці.
Для соусу імбир чистимо, тремо на дрібній терці, додаємо гірчицю, оливкову олію, оцет, перемішуємо.

Викладаємо в тарілку броколі, яблуко, виноград (чи родзинки), цибулю. Заправляємо соусом.

Салат з моркви та помаранча

Потрібно: 1 велика морквина, 1 великий апельсин, жменька гарбузового насіння, оливкова олія, соєвий соус, зерниста гірчиця, бальзамічний оцет.

Готуємо: Помаранч чистимо і розділяємо на скибочки, моркву ріжемо тонкими брусочками, змішуємо. Поєднуємо олію, соєвий соус, гірчицю, оцет і заправляємо салат. Зверху посипаємо подрібненим насінням.

Салат з селери та яблука

Потрібно: половина середнього качана червоної капусти, 1 невеликий корінь селери, 1 яблуко, 1 морква, півсклянки журавлини, оливкова олія, 2 ст. л. апельсинового соку, 1 ст. л. меду.

Готуємо: капусту тоненько нарізаємо, солимо, даємо пустити сік. Моркву, селеру, яблуко тремо на терці або нарізаємо соломкою. Поєднуємо з капустою та журавлиною, заправляємо соусом з олії, меду та апельсинового соку.

Салат з буряка та чорносливу

Потрібно: 2 невеликі варені буряки, жменька чорносливу, оливкова олія, лимонний сік, пів пучка зеленої цибулі.

Готуємо: буряк тремо на терці, чорнослив добре промиваємо під проточною водою, заливаємо окропом, залишаємо на 30 хвилин, воду зливаємо, чорнослив нарізаємо соломкою, додаємо до буряка, заправляємо олією і лимонним соком.

За матеріалами

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!