
Ви впораєтеся з нашим рецептом, навіть якщо ніколи раніше не варили ягідний джем. По-перше, вам знадобиться не більше 30 хвилин. По-друге, домашнє малинове варення готується з мінімуму інгредієнтів. Регулюйте кількість продуктів за смаком. Наприклад, можна додати більше банана і менше малини. Тоді післясмак жовтого фрукта буде більш виразним. Крім того, лимонна кислота легко замінюється соком 1 лимона.
Інгредієнти:
- малина – 1 кг
- банан – 250 г
- цукор – 800 г
- лимонна кислота – 1 ч.л.
Рецепт приготування малинового варення:
- Промийте і складіть в каструлю з товстим дном малину. Подрібніть ягоди блендером.
Малинове варення з бананом — ідеальне поєднання. Покроковий рецепт з фото - Очистіть і дрібно поріжте банан. Змішайте його з малиною. Додайте цукор і лимонну кислоту. Ретельно перемішайте і помістіть каструлю на плиту.
Малинове варення з бананом — ідеальне поєднання. Покроковий рецепт з фото - Доведіть суміш до кипіння. Потім зробіть маленький вогонь і варіть варення ще 10-20 хвилин. Періодично помішуйте масу і прибирайте піну.
- Простерилізуйте банки. Розлийте варення в ємності, герметично закрийте і переверніть догори дном. Потім накрийте чимось теплим і залиште до повного охолодження.
Малинове варення з бананом — ідеальне поєднання. Покроковий рецепт з фото - Зберігайте варення в погребі чи в холодильнику. Якщо ви хочете, щоб варення було більш густим, варіть суміш довше. Знадобиться близько 30-40 хвилин. Крім того, можна просто додати в ягідну масу 12-15 г пектину на 1 кг варення. Смачного!
Малинове варення з бананом — ідеальне поєднання. Покроковий рецепт з фото