Манка, вода і будь-яка начинка: апетитні булочки з найпростіших продуктів

Інгредієнти:

  • тепла вода — 300 мл;
  • манка — 400 г;
  • борошно — 4 ст. л.;
  • цукор — 3 ст. л.;
  • дрібка солі;
  • соняшникова олія — 3 ст. л.;
  • дріжджі живі — 20 г

Для начинки: шоколад, варене згущене молоко або будь-яке варення на ваш смак.

Рецепт приготування:

  1. Змішайте теплу воду, цукор, олію і дріжджі, добре перемішайте всі інгредієнти. Додайте в миску манну крупу і просіяне борошно, замісіть тісто.
  2. Скачайте з тіста кулю, полийте невеликою кількістю олії і вимішуйте ще 8 хвилин. Тісто має вийти м’яким і пружним.
  3. Перекладіть тісто в миску, змащену олією, накрийте кришкою і залиште в теплому місці на 40 хвилин. За цей час тісто збільшиться в розмірі в кілька разів.
  4. Розділіть тісто на 12 рівних частин і сформуйте з них кульки. Накрийте кульки харчовою плівкою і рушником і залиште ще на 15-20 хвилин.
  5. Розкачайте кожну кульку в пласт, товщиною близько 7 мм. Розріжте тісто на 3 смуги, не доходячи кілька сантиметрів до краю. На середину кожної смуги за допомогою кондитерського мішка викладіть начинку.
  6. Защипніть краї кожної смуги і сформуйте булочку у вигляді косички.
  7. Кожну булочку викладіть на лист пергаментного паперу і перекладіть на деко.
  8. Накрийте заготівлі харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 15-20 хвилин.
  9. Обсмажуйте булочки на середньому вогні у великій кількості олії до золотистого кольору.
  10. Гарячі булочки обваляйте в цукрі і подавайте до столу.

Булочки виходять дуже м’якими і ніжними.