Інгредієнти:
- тепла вода — 300 мл;
- манка — 400 г;
- борошно — 4 ст. л.;
- цукор — 3 ст. л.;
- дрібка солі;
- соняшникова олія — 3 ст. л.;
- дріжджі живі — 20 г
Для начинки: шоколад, варене згущене молоко або будь-яке варення на ваш смак.
Рецепт приготування:
- Змішайте теплу воду, цукор, олію і дріжджі, добре перемішайте всі інгредієнти. Додайте в миску манну крупу і просіяне борошно, замісіть тісто.
- Скачайте з тіста кулю, полийте невеликою кількістю олії і вимішуйте ще 8 хвилин. Тісто має вийти м’яким і пружним.
- Перекладіть тісто в миску, змащену олією, накрийте кришкою і залиште в теплому місці на 40 хвилин. За цей час тісто збільшиться в розмірі в кілька разів.
- Розділіть тісто на 12 рівних частин і сформуйте з них кульки. Накрийте кульки харчовою плівкою і рушником і залиште ще на 15-20 хвилин.
- Розкачайте кожну кульку в пласт, товщиною близько 7 мм. Розріжте тісто на 3 смуги, не доходячи кілька сантиметрів до краю. На середину кожної смуги за допомогою кондитерського мішка викладіть начинку.
- Защипніть краї кожної смуги і сформуйте булочку у вигляді косички.
- Кожну булочку викладіть на лист пергаментного паперу і перекладіть на деко.
- Накрийте заготівлі харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 15-20 хвилин.
- Обсмажуйте булочки на середньому вогні у великій кількості олії до золотистого кольору.
- Гарячі булочки обваляйте в цукрі і подавайте до столу.
Булочки виходять дуже м’якими і ніжними.