
Ніжна і дуже ароматна випічка, яка просто тане в роті. Якщо у вас не було вдома яєць, то пиріг можна приготувати і без них. Соду можна замінити 2 ч. л. розпушувача, а для аромату додати лимонну цедру або корицю.
Продукти:
- 1 ст. кефіру;
- 1 ст. манної крупи;
- 1 ст. цукру;
- 1 ст. борошна;
- 50 г масла вершкового;
- 1 яйце;
- 1 ч. л. без верху соди;
- 0,5 ч. л. ваніліну
- дрібка солі;
- 3-4 яблука.
Як готувати:
- Змішайте кефір, манку, цукор, щіпку солі, перемішайте. Залиште на 1 годину.
- Яблука наріжте кубиками.
- У тісто додайте яйце, розтоплене масло, перемішайте.
- Потім просійте борошно з содою. Перемішайте до однорідності.
- В кінці додайте ванілін і яблука.
- Форму змастіть соняшниковою олією, викладіть тісто.
- Випікайте пиріг близько 40-45 хвилин при 180 ℃.
Потіште смачною випічкою до чаю своїх рідних. Буде дуже смачно!