Мариновані помідори з базиліком — неймовірно смачні та ароматні! Рецепт

Мариновані помідори з базиліком — неймовірно смачні та ароматні! Рецепт
Мариновані помідори з базиліком — неймовірно смачні та ароматні! Рецепт

Помідори, мариновані з базиліком – покроковий рецепт з фото

Технологія консервування цих помідорів не вимагає стерилізації. Оцет 9% -й.

  • помідори – 1,5 кг
  • базилік – 1 пуч.
  • чорний перець (горошком) – 8 шт.
  • перець духмяний – 8 шт.
  • зерна гірчиці – 1 ч.л.
  • оцет – 50 мл
  • сіль – 2 ст.л.
  • цукор – 150 г
  • часник – 4 зуб.

Рецепт приготування:

  1. Банки простерилізуйте зручним для вас способом. У кожну помістіть по 4 горошини чорного і запашного перцю, 0,5 ч. л. зерен гірчиці, 2 зуб. часнику.
  2. Помідори вимийте, розкладіть по банках. Порожнини між помідорами заповніть гілочками базиліка.
  3. Банки залийте доверху окропом, накрийте кришками і залиште на 10 хв. Воду злийте в каструлю, заміряйте об’єм. Додайте в каструлю потрібну кількість солі і цукру, перемішайте, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Після закипання влийте оцет.
  4. Гарячим маринадом залийте помідори і відразу ж закатайте. Банки переверніть, закутайте і залиште остуджувати.
Мариновані помідори з базиліком — неймовірно смачні та ароматні! Рецепт
Мариновані помідори з базиліком — неймовірно смачні та ароматні! Рецепт