
Помідори, мариновані з базиліком – покроковий рецепт з фото
Технологія консервування цих помідорів не вимагає стерилізації. Оцет 9% -й.
- помідори – 1,5 кг
- базилік – 1 пуч.
- чорний перець (горошком) – 8 шт.
- перець духмяний – 8 шт.
- зерна гірчиці – 1 ч.л.
- оцет – 50 мл
- сіль – 2 ст.л.
- цукор – 150 г
- часник – 4 зуб.
Рецепт приготування:
- Банки простерилізуйте зручним для вас способом. У кожну помістіть по 4 горошини чорного і запашного перцю, 0,5 ч. л. зерен гірчиці, 2 зуб. часнику.
- Помідори вимийте, розкладіть по банках. Порожнини між помідорами заповніть гілочками базиліка.
- Банки залийте доверху окропом, накрийте кришками і залиште на 10 хв. Воду злийте в каструлю, заміряйте об’єм. Додайте в каструлю потрібну кількість солі і цукру, перемішайте, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Після закипання влийте оцет.
- Гарячим маринадом залийте помідори і відразу ж закатайте. Банки переверніть, закутайте і залиште остуджувати.
