Маринований червоний перець — найсмачніший рецепт закуски! Заготівля на зиму

Маринований червоний перець — найсмачніший рецепт закуски! Заготівля на зиму
Маринований червоний перець — найсмачніший рецепт закуски! Заготівля на зиму

Такий маринований перчик виходить дуже ароматним, яскравим, пікантним і смачним. Це просто ідеальна закуска.

Інгредієнти:

  • червоний болгарський перець 0 2.5 кг;
  • селера – 200 г;
  • петрушка – 150 г;
  • часник – близько 100 г або за смаком.

Для приготування маринаду необхідно :

  • вода – 500 мл;
  • олія – 1 скл.;
  • оцет 9% – 60 мл;
  • лист лавровий – 5 шт.;
  • перець горошком – 1 ч.л.;
  • цукор – 1 ст.л.;
  • сіль – 50 г

Процес приготування:

  1. Вибирайте м’ясистий і красиві червоний перець – він виходить найсмачнішим.
  2. Очищаємо перець від насіння і плодоніжки, не розрізаємо його, залишаємо цілим.
  3. Зелень рубаємо, часник ріжемо часточками.
  4. Для маринаду змішуємо всі інгредієнти, доводимо до кипіння і порційно кладемо перець, проварюємо по 2 хвилини з одного і з іншого боку. Викладаємо перець.
  5. Тепер беремо ємність з кришкою і укладаємо шари перцю, перекладаючи їх рубаною зеленню і дольками часнику.
  6. Заливаємо маринадом, накриваємо кришкою і ставимо в холодильник на 3 доби.
    Маринований червоний перець — найсмачніший рецепт закуски! Заготівля на зиму
    Маринований червоний перець — найсмачніший рецепт закуски! Заготівля на зиму

     

  7. Укладаємо всі вперці в банки, заливаємо маринадом і накриваємо кришками.
  8. Ставимо банки в каструлю на рушник, наливаємо теплу воду по “плечики” банок.
  9. Стерилізуємо з моменту закипання 20 хвилин.
  10. Закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до охолодження.
  11. Зберігаємо в підвалі або в коморі.

    Як бачите, все дуже просто, але виходить дуже смачно, просто спробуйте приготувати!

Маринований червоний перець — найсмачніший рецепт закуски! Заготівля на зиму
Маринований червоний перець — найсмачніший рецепт закуски! Заготівля на зиму