
Такий маринований перчик виходить дуже ароматним, яскравим, пікантним і смачним. Це просто ідеальна закуска.
Інгредієнти:
- червоний болгарський перець 0 2.5 кг;
- селера – 200 г;
- петрушка – 150 г;
- часник – близько 100 г або за смаком.
Для приготування маринаду необхідно :
- вода – 500 мл;
- олія – 1 скл.;
- оцет 9% – 60 мл;
- лист лавровий – 5 шт.;
- перець горошком – 1 ч.л.;
- цукор – 1 ст.л.;
- сіль – 50 г
Процес приготування:
- Вибирайте м’ясистий і красиві червоний перець – він виходить найсмачнішим.
- Очищаємо перець від насіння і плодоніжки, не розрізаємо його, залишаємо цілим.
- Зелень рубаємо, часник ріжемо часточками.
- Для маринаду змішуємо всі інгредієнти, доводимо до кипіння і порційно кладемо перець, проварюємо по 2 хвилини з одного і з іншого боку. Викладаємо перець.
- Тепер беремо ємність з кришкою і укладаємо шари перцю, перекладаючи їх рубаною зеленню і дольками часнику.
- Заливаємо маринадом, накриваємо кришкою і ставимо в холодильник на 3 доби.
Маринований червоний перець — найсмачніший рецепт закуски! Заготівля на зиму - Укладаємо всі вперці в банки, заливаємо маринадом і накриваємо кришками.
- Ставимо банки в каструлю на рушник, наливаємо теплу воду по “плечики” банок.
- Стерилізуємо з моменту закипання 20 хвилин.
- Закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до охолодження.
- Зберігаємо в підвалі або в коморі.
Як бачите, все дуже просто, але виходить дуже смачно, просто спробуйте приготувати!
