Маринувати шашлик треба тільки так! Ніякого кефіру, мінералки і вина – максимально просто і смачно

Маринувати шашлик треба тільки так! Ніякого кефіру, мінералки і вина - максимально просто і смачно
Маринувати шашлик треба тільки так! Ніякого кефіру, мінералки і вина - максимально просто і смачно

Кажуть, що справжній шашлик – гарне м’ясо і спеції. Нічого більше. Зовсім не обов’язково маринувати його в вині, кефірі, мінералці. Готуйте правильно, тоді і м’ясо буде ніжним, соковитим, неймовірно смачним – таким, яким воно і повинно бути.

Інгредієнти:

  • Свинні ребра – 1,5 кг
  • свинна вирізка – 1,5 кг
  • Цибуля – 1 кг
  • сіль – за смаком
  • Чорний перець (мелений) – за смаком
  • сушений базилік – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Очистіть вирізку від плівки. Наріжте її на порційні шматочки.
  2. Розріжте ребра як на фото.
  3. Шматочки не повинні бути маленькими або тонкими, адже так м’ясо швидко засохне, і насолодитися соковитим шашликом вже не вийде.
  4. Натріть м’ясо спеціями з усіх боків.
  5. Очистіть цибулю. Наріжте півкільцями. Покладіть цибулю в пакет і гарненько розімніть. Додайте в той же пакет м’ясо. І ще раз все гарненько змішайте. Зв’яжіть пакет і відправте в холодильник на 24 години.
  6. Через добу поставте шашлик на мангал. Не забувайте перевертати шампури, щоб м’ясо рівномірно приготувалося.