Маринуємо огірки без «заморочок» і стерилізації. Я завжди використовую тільки цей НАЙПРОСТІШИЙ спосіб маринування огірків

Маринуємо огірки без «заморочок» і стерилізації. Я завжди використовую тільки цей НАЙПРОСТІШИЙ спосіб маринування огірків
Маринуємо огірки без «заморочок» і стерилізації. Я завжди використовую тільки цей НАЙПРОСТІШИЙ спосіб маринування огірків

Процес приготування та інгредієнти:

  1. Миємо огірки.
  2. Беремо листя чорної смородини, петрушки, кропу і 1 головку часнику. Часник потрібен з листям, тому що листя теж ріжемо в банку. А кріп потрібен з «парасольками».
  3. Також беремо лаврове листя, перець, гвоздику, духмяний перець.
  4. Миємо банки, кришки. Ще знадобиться кришка з дірочками, щоб зливати воду.
  5. У всі банки розкладаємо спеції (На 1 л. банку: лавровий лист – 1 шт., перець – 2-3 горошки, гвоздика – 1-2 шт., лист чорної смородини – 1 шт., часник, петрушка і кріп).
  6. Ставимо в каструлі кип’ятити воду. 

  7. Розкладаємо в банки огірки, зверху петрушку, часник, кріп і лист чорної смородини.

  8. Заливаємо в банки окріп, прикриваємо кришкою. Ми залишаємо постояти на 30-40 хвилин.

  9. Зливаємо воду з банок назад в каструлю.

  10. Кип’ятимо злиту (запашну) воду. У неї додаємо (з розрахунку на 3 літрові банки ): 3-4 ст. ложки цукру-піску, 70 г грубої солі.

  11. Як закипить, додаємо в розсіл  6-7 ст. ложок 9% оцту.

  12. Гарячим розсолом заливаємо огірки, закриваємо кришки, перевертаємо.

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!