
Процес приготування та інгредієнти:
- Миємо огірки.
- Беремо листя чорної смородини, петрушки, кропу і 1 головку часнику. Часник потрібен з листям, тому що листя теж ріжемо в банку. А кріп потрібен з «парасольками».
- Також беремо лаврове листя, перець, гвоздику, духмяний перець.
- Миємо банки, кришки. Ще знадобиться кришка з дірочками, щоб зливати воду.
- У всі банки розкладаємо спеції (На 1 л. банку: лавровий лист – 1 шт., перець – 2-3 горошки, гвоздика – 1-2 шт., лист чорної смородини – 1 шт., часник, петрушка і кріп).
-
Ставимо в каструлі кип’ятити воду.
-
Розкладаємо в банки огірки, зверху петрушку, часник, кріп і лист чорної смородини.
-
Заливаємо в банки окріп, прикриваємо кришкою. Ми залишаємо постояти на 30-40 хвилин.
-
Зливаємо воду з банок назад в каструлю.
-
Кип’ятимо злиту (запашну) воду. У неї додаємо (з розрахунку на 3 літрові банки ): 3-4 ст. ложки цукру-піску, 70 г грубої солі.
-
Як закипить, додаємо в розсіл 6-7 ст. ложок 9% оцту.
-
Гарячим розсолом заливаємо огірки, закриваємо кришки, перевертаємо.