Інгредієнти розраховані на форму, діаметром 16 см.
Інгредієнти:
- молоко – 500 мл
- сир вершковий – 60 г
- жовтки – 3 шт.
- цукор – 65 г
- крохмаль – 50 г
- ванілін – дрібка
- олія – 0,5 ч.л.
Рецепт приготування:
- Сир розітріть з цукром до однорідної консистенції. Додайте 2,5 жовтка, ретельно перемішайте. Додайте крохмаль, ванілін, ще раз перемішайте. Влийте молоко.
- Отриману суміш процідіть через сито, перелийте в сотейник, поставте на вогонь. Постійно помішуючи, зваріть густий заварний крем.
- Форму для запікання змастіть соняшниковою олією. Перелийте в форму крем, накрийте плівкою. Відправте в холодильник на 3 години.
- Застиглий крем розділіть на порційні шматочки. Викладіть на деко, застелене пергаментом. Кожен шматочок змастіть жовтком. Відправте десерт запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.