Медівник “Хмаринка” із медово-горіховим коржем і легким сметано-вершковим кремом.
Всього випікається один корж. Можна корж приготувати без добавлення горіхів і крем тільки сметанний. Без побоювань рекомендую приготувати. Готується легко і швидко.
Інгредієнти на деко: у мене від духовки розміром 35*40 см
Для медового коржа:
- Вершкове масло – 200 г
- Мед – 180 г
- Харчова сода – 1 ст.л. без гірки
- Борошно – 200 г
- Мелені волоські горіхи – 100 г
- Або якщо тільки з борошном, то – 300 г
- Яйця – 4
- Цукор – 200 г, дрібка солі
Для крему:
- Сметана 20 % – 850 г
- Вершки – 150 г
- Цукрова пудра – 150 г, або за смаком
- Ван. цукор – 10 г
Приготуємо корж:
- У каструлі з товстим дном з‘єднаємо вершкове масло, мед і відправляємо підігріватися. Гріємо до тих пір, аж поки все розтопиться. Знімаємо з вогню, додаємо соду і перемішуємо.
- Додамо порціями просіяне борошно, мелені горіхи і перемішуємо (працюємо міксером) до однорідності . Окремо збиваємо яйця з цукром і сіллю до пишності.
- У медову суміш додаємо збиті яйця і перемішуємо міксером до однорідності. Консистенція має бути не рідка і не густа. Викладаємо у деко простелене пергаментом.
- Випікаємо при 180 градусів приблизно 20-25 хв. Даємо охолонути. Боки обрізаємо і перетираємо у крихту. Корж ріжемо наполовину. Потім дві половинки ріжемо горизонтально навпіл. У нас буде 4 коржі.
Приготуємо крем:
- До сметани порціями додаємо цукрову пудру, ванільний цукор і збиваємо до пишності. Вершки також збиваємо. До сметани додаємо вершки і перемішуємо до однорідності.
- Крем ділимо на 4 частини і перемащуємо коржі.
- Посипаємо крихтами які зробили з обрізків країв.
- Я трішки прикрасила: у мене були залишки від інших тістечок і зробила такий візерунок.
Рецепт та фото Erika Oszuszki