Медівник “Хмаринка” із медово-горіховим коржем і легким сметано-вершковим кремом

Медівник “Хмаринка” із медово-горіховим коржем і легким сметано-вершковим кремом.

Всього випікається один корж. Можна корж приготувати без добавлення горіхів і крем тільки сметанний. Без побоювань рекомендую приготувати. Готується легко і швидко.

Інгредієнти на деко: у мене від духовки розміром 35*40 см

Для медового коржа:

  • Вершкове масло – 200 г
  • Мед – 180 г
  • Харчова сода – 1 ст.л. без гірки
  • Борошно – 200 г
  • Мелені волоські горіхи – 100 г
  • Або якщо тільки з борошном, то – 300 г
  • Яйця – 4
  • Цукор – 200 г, дрібка солі

Для крему:

  • Сметана 20 % – 850 г
  • Вершки – 150 г
  • Цукрова пудра – 150 г, або за смаком
  • Ван. цукор – 10 г

Приготуємо корж:

  1. У каструлі з товстим дном з‘єднаємо вершкове масло, мед і відправляємо підігріватися. Гріємо до тих пір, аж поки все розтопиться. Знімаємо з вогню, додаємо соду і перемішуємо.
  2. Додамо порціями просіяне борошно, мелені горіхи і перемішуємо (працюємо міксером) до однорідності . Окремо збиваємо яйця з цукром і сіллю до пишності.
  3. У медову суміш додаємо збиті яйця і перемішуємо міксером до однорідності. Консистенція має бути не рідка і не густа. Викладаємо у деко простелене пергаментом.
  4. Випікаємо при 180 градусів приблизно 20-25 хв. Даємо охолонути. Боки обрізаємо і перетираємо у крихту. Корж ріжемо наполовину. Потім дві половинки ріжемо горизонтально навпіл. У нас буде 4 коржі.

Приготуємо крем:

  1. До сметани порціями додаємо цукрову пудру, ванільний цукор і збиваємо до пишності. Вершки також збиваємо. До сметани додаємо вершки і перемішуємо до однорідності.
  2. Крем ділимо на 4 частини і перемащуємо коржі.
  3. Посипаємо крихтами які зробили з обрізків країв.
  4. Я трішки прикрасила: у мене були залишки від інших тістечок і зробила такий візерунок.

Рецепт та фото Erika Oszuszki