
Необхідні продукти:
Для тіста:
- масло вершкове – 200 г.,
- цукор – 2 ст. ложки,
- сіль – дрібка,
- яйця (жовтки) – 3 шт.,
- крохмаль – 2 ст. ложки,
- розпушувач – 1 ч. ложка,
- борошно – 2 склянки
Для начинки:
- яблука – 5 шт.,
- масло вершкове – 20 г.,
- цукор – 3 + 2 ст. ложки,
Для повітряної “шапочки”:
- білки – 4 шт.,
- цукрова пудра – 3 ст. ложки,
- лимонна кислота – щіпка
Як приготувати пиріг “Сльози ангела”
- М’яке вершкове масло розтерти з цукром і яєчними жовтками. Білки прибрати в холодильник.
- Додати розпушувач, крохмаль, сіль. Перемішати.
- Просіяти борошно і замісити м’яке тісто.
- Перекласти у форму (діаметр моєї – 24 см.). Розкласти на дно і зробити бортики. Поставити в холодильник на 30 хвилин.
- Поки є час, приготувати яблучну начинку.
- Три яблука очистити від шкірки і серцевини, нарізати кубиками.
- Тушкувати до м’якості з вершковим маслом і цукром (3 стол. ложки).
- Ще 2 яблука нарізати тонкими пластинками, полити лимонним соком (але не обов’язково).
- Духовку розігріти до 180 °, поставити форму з тістом (наколоти його виделкою, щоб не утворилися бульбашки) на 10 хвилин.
- Вийняти з духовки і покласти начинку: поверхню пирога посипати крохмалем, розподілити спочатку тушковані яблука, поверх них – свіжі, посипати цукром (2 стол. ложки).
- Випікати 25-30 хвилин.
- В цей час збити до стійкої піни білки, підсипаючи цукрову пудру і лимонну кислоту.
- Майже готовий пиріг покрити збитими білками і потримати в духовці 10 хвилин.
Охолодити. Потім витягти з роз’ємної форми.
Остигаючи, пиріг покриється маленькими крапельками вологи. Смачного!