Мій простий варіант ефектного пирога “Сльози ангела”

Необхідні продукти:

Для тіста:

  • масло вершкове – 200 г.,
  • цукор – 2 ст. ложки,
  • сіль – дрібка,
  • яйця (жовтки) – 3 шт.,
  • крохмаль – 2 ст. ложки,
  • розпушувач – 1 ч. ложка,
  • борошно – 2 склянки

Для начинки:

  • яблука – 5 шт.,
  • масло вершкове – 20 г.,
  • цукор – 3 + 2 ст. ложки,

Для повітряної “шапочки”:

  • білки – 4 шт.,
  • цукрова пудра – 3 ст. ложки,
  • лимонна кислота – щіпка

Як приготувати пиріг “Сльози ангела”

  1. М’яке вершкове масло розтерти з цукром і яєчними жовтками. Білки прибрати в холодильник.
  2. Додати розпушувач, крохмаль, сіль. Перемішати.
  3. Просіяти борошно і замісити м’яке тісто.
  4. Перекласти у форму (діаметр моєї – 24 см.). Розкласти на дно і зробити бортики. Поставити в холодильник на 30 хвилин.
  5. Поки є час, приготувати яблучну начинку.
  6. Три яблука очистити від шкірки і серцевини, нарізати кубиками.
  7. Тушкувати до м’якості з вершковим маслом і цукром (3 стол. ложки).
  8. Ще 2 яблука нарізати тонкими пластинками, полити лимонним соком (але не обов’язково).
  9. Духовку розігріти до 180 °, поставити форму з тістом (наколоти його виделкою, щоб не утворилися бульбашки) на 10 хвилин.
  10. Вийняти з духовки і покласти начинку: поверхню пирога посипати крохмалем, розподілити спочатку тушковані яблука, поверх них – свіжі, посипати цукром (2 стол. ложки).
  11. Випікати 25-30 хвилин.

     

  12. В цей час збити до стійкої піни білки, підсипаючи цукрову пудру і лимонну кислоту.
  13. Майже готовий пиріг покрити збитими білками і потримати в духовці 10 хвилин.

    Охолодити. Потім витягти з роз’ємної форми.

    Остигаючи, пиріг покриється маленькими крапельками вологи. Смачного!

Джерело

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!