Мій спосіб заготівлі будь-яких ягід та фруктів. Без варіння, без банок і цукру. Смачніше будь-якого варення. Простіше і корисніше

Я перестала варити варення, яке раніше вважалося єдиним способом заготівлі ягід на зиму.

По-перше, це довго, по-друге, потрібно багато цукру, а по-третє, у нас ніхто вдома не їсть варення.

Я знайшла для себе новий спосіб заготівлі ягід на зиму. Набагато простіше, швидше, корисніше, а головне діти і чоловік їдять із задоволенням.

Подібним чином я заготовлюю будь-які ягоди та фрукти:

  • малину;
  • полуницю;
  • черешню;
  • вишню;
  • абрикоси.

Мій спосіб заготівлі ягід на зиму:

Буде потрібен тільки блендер. І пластикові контейнери. Я використовую одноразові. Це не дорого. Вони відповідного розміру. Дуже зручно.

Ягоди потрібно перебрати. З ягід, які з кісточками, потрібно видалити кісточки. Потім, частину найкрасивіших і апетитних ягід потрібно відкласти в сторону.

А решта ягід потрібно перемолоти в блендері. Я цукор не додаю, особливо до таких солодких ягід, як малина, полуниця або черешня. Ви можете додати цукор (собі) до смаку.

Цілі ягідки розкласти по контейнерах, а потім залити їх сумішшю з блендера.

Раніше я малину заливала малиною, полуницю – полуницею. А в цьому році хочу експериментувати.

Ягоди малини – спробую залити полуничною сумішшю, а полуниці – малиновою.

Контейнери ставлю в морозильну камеру, до весни вже нічого не залишається! Діти називають це “ягідне морозиво”.

Можна їсти з кашею, млинцями, оладками, або просто додавати до чаю!