Мій улюблений рецепт пишних пончиків на молоці! Повітряні і дуже смачні!

Мій улюблений рецепт пишних пончиків на молоці! Повітряні і дуже смачні!
Мій улюблений рецепт пишних пончиків на молоці! Повітряні і дуже смачні!

Цей рецепт пончиків точно стане вашим улюбленим. Пончики виходять пишні, ароматні та просто тануть в роті.  Вони настільки смачні, що на одному важко зупинитися.

Посипте їх цукровою пудрою, заваріть улюблений чай чи каву, і гарний настрій на весь день гарантовано!

Продукти:

  • 500 мл молока;
  • 125 г розтопленого вершкового масла
  • 2 яйця;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. солі;
  • 125 мл теплої води;
  • 1 кг борошна;
  • 11 г сухих дріжджів;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 20 г цукрової пудри;
  • 800 мл соняшникової олії (для смаження)

Як готувати:

  1. У велику миску налийте тепле молоко і теплу воду, добре перемішайте дерев’яною ложкою.
  2. Додайте 1 ч. л. цукру, сухі дріжджі, знову добре перемішайте суміш і залиште на 10-15 хвилин, щоб дріжджі активізувалися.
  3. Додайте яйця, розтоплене вершкове масло, сіль 2 ст. л. цукру і ванілін. Збийте суміш.
  4. Потроху додайте борошно, помішуючи тісто ложкою, відтак замісіть тісто руками. Тісто має вийти середньої консистенції – не дуже м’яким але і не дуже пружним.
  5. Накрийте його рушником і залиште на 1,5 години, щоб воно підросло і збільшилося в об`ємі.
  6. Розділіть тісто на 2 частини і розтачайте кожну в пласт товщиною 1 см.
  7. За допомогою склянки або чашки треба вирізати кружальця діаметром 8 см.
  8. Пончики можна зробити за класичним рецептом у вигляді кільця (для цього треба вирізати середину кружалець тіста за допомогою чарки або пластмасовою кришки). Але якщо ви хочете приготувати пончики з начинкою найкраще залишити їх круглими, без отвору посередині.
  9. Вирізані пончики залиште на 20-30 хвилин, щоб вони підросли.
  10. Налийте багато соняшникової олії в сковороду з товстим дном.
  11. Смажити пампушки треба в гарячій олії,  на середньому вогні.
  12. Можна смажити відразу по 6 -7 штук одразу. Враховуйте, що пончики сильно збільшуються в розмірі під час смаження.
  13. Смажте пончики по 2-3 хвилини з двох сторін до золотистого кольору.
  14. Готові пончики треба розкласти на паперові рушники, щоб вони ввібрали зайвий жир.
  15. Пончики можна посипати цукровою пудрою або начинити джемом або кремом. Для того, щоб наповнити пончики начинкою зробіть збоку кожного пончика кілька отворів ножем. Щоб начинити пончики скористайтеся кондитерським шприцом.
  16. З цієї кількості тіста у вас вийде 30-40 пончиків.

Спробуйте приготувати смачні домашні пончики і переконайтеся в тому, наскільки це чудовий десерт!