Мій улюблений салат з баклажанами і кабачками в томаті на зиму. ГОТУЮ ЩОРОКУ!

Інгредієнти на 5 літрів (+ – 200 мл):

  • Помідори – 2,5 кг
  • Баклажани – 1,5 кг
  • Солодкий перець – 500 г
  • Кабачки – 1,5 кг
  • Цибуля – 700 г
  • Цукор – 1 склянка
  • Сіль – 2 ст. л. з гіркою
  • Олія – ​​1 склянка
  • Оцет 9% – 6 ст.л.

Процес приготування:

  1. Промити овочі під проточною водою.
  2. Перці очистити від насіння.
  3. Кабачок очистити і вирізати велике насіння. Якщо у вас молоді кабачки, залиште насіння і шкірку зрізати не потрібно.
  4. Помідори подрібнити за допомогою блендера (можна прокрутити через м’ясорубку). 1/2 кабачка теж подрібнити.
  5. Другу частину кабачка нарізати шматочками.
  6. Баклажани, цибулю та перець нарізати шматочками.
  7. Додати сіль, цукор та олію.
  8. Перемішати, поставити на середній вогонь.
  9. Довести до кипіння, прикрити кришкою і варити на помірному вогні 15-20 хвилин. Чим довше варити, тим м’якше будуть овочі.
  10. Спочатку буде здаватись, що дуже густо, але далі виділиться сік. ВОДУ ДОДАВАТИ НЕ ПОТРІБНО!
  11. Влити оцет і перемішати.
  12. Розкласти овочевий салат по стерильних банках і закачати стерильними кришками.
  13. Перевернути банки кришками вниз, накрити рушником і залишити до повного охолодження.
error: Увага: Контент захищено від копіювання !!