
Інгредієнти на 5 літрів (+ – 200 мл):
- Помідори – 2,5 кг
- Баклажани – 1,5 кг
- Солодкий перець – 500 г
- Кабачки – 1,5 кг
- Цибуля – 700 г
- Цукор – 1 склянка
- Сіль – 2 ст. л. з гіркою
- Олія – 1 склянка
- Оцет 9% – 6 ст.л.
Процес приготування:
- Промити овочі під проточною водою.
- Перці очистити від насіння.
- Кабачок очистити і вирізати велике насіння. Якщо у вас молоді кабачки, залиште насіння і шкірку зрізати не потрібно.
- Помідори подрібнити за допомогою блендера (можна прокрутити через м’ясорубку). 1/2 кабачка теж подрібнити.
- Другу частину кабачка нарізати шматочками.
- Баклажани, цибулю та перець нарізати шматочками.
- Додати сіль, цукор та олію.
- Перемішати, поставити на середній вогонь.
- Довести до кипіння, прикрити кришкою і варити на помірному вогні 15-20 хвилин. Чим довше варити, тим м’якше будуть овочі.
- Спочатку буде здаватись, що дуже густо, але далі виділиться сік. ВОДУ ДОДАВАТИ НЕ ПОТРІБНО!
- Влити оцет і перемішати.
- Розкласти овочевий салат по стерильних банках і закачати стерильними кришками.
- Перевернути банки кришками вниз, накрити рушником і залишити до повного охолодження.