Молдавські плацинди на кефірі з яйцем і зеленою цибулею. Ділимось рецептом!

Молдавські плацинди на кефірі з яйцем і зеленою цибулею. Рецепт приготування
Молдавські плацинди на кефірі з яйцем і зеленою цибулею. Рецепт приготування

Легкі плацинди на кефірі з начинкою з цибулі і яєць. Спробуйте – це дуже смачно.

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 330 г
  • яйце – 4 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • цукор – 1 ст.л.
  • кефір – 250 мл
  • зелена цибуля – 1 пуч.
  • олія – 3 ст.л.
  • вершкове масло – 30 г
  • сода – 1 ч.л.
  • сіль, перець, зелень – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Перемішайте соду з кефіром. Додайте чайну ложку солі і цукор. Перемішайте.
  2. Почніть потроху підсипати борошно. Замісити м’яке липке тісто.
  3. Для начинки наріжте зварені яйця. Дрібно наріжте цибулю і обсмажте на суміші вершкового масла та олії. Додайте в суміш нашатковану зелену цибулю і смажте ще хвилину. Зніміть з вогню. Додайте яйця, сіль і перець.
  4. Розділіть тісто на 6 однакових частин. Кожну розкачайте в тонкий корж. Викладіть на середину начинку і розрівняйте.
  5. Складіть «конвертик».
  6. Трохи витягніть пальцями отримані кути і загорніть їх до центру. Вийде ось така шестикутна паляниця.
  7. Підсмажте до золотистого кольору з обох сторін під кришкою на слабкому вогні.
  8. Викладіть плацинди на паперові рушники, щоб забрати зайвий жир.
  9. Подавайте зі сметанним соусом.