
Легкі плацинди на кефірі з начинкою з цибулі і яєць. Спробуйте – це дуже смачно.
Інгредієнти:
- пшеничне борошно – 330 г
- яйце – 4 шт.
- цибуля – 1 шт.
- цукор – 1 ст.л.
- кефір – 250 мл
- зелена цибуля – 1 пуч.
- олія – 3 ст.л.
- вершкове масло – 30 г
- сода – 1 ч.л.
- сіль, перець, зелень – за смаком
Рецепт приготування:
- Перемішайте соду з кефіром. Додайте чайну ложку солі і цукор. Перемішайте.
- Почніть потроху підсипати борошно. Замісити м’яке липке тісто.
- Для начинки наріжте зварені яйця. Дрібно наріжте цибулю і обсмажте на суміші вершкового масла та олії. Додайте в суміш нашатковану зелену цибулю і смажте ще хвилину. Зніміть з вогню. Додайте яйця, сіль і перець.
- Розділіть тісто на 6 однакових частин. Кожну розкачайте в тонкий корж. Викладіть на середину начинку і розрівняйте.
- Складіть «конвертик».
- Трохи витягніть пальцями отримані кути і загорніть їх до центру. Вийде ось така шестикутна паляниця.
- Підсмажте до золотистого кольору з обох сторін під кришкою на слабкому вогні.
- Викладіть плацинди на паперові рушники, щоб забрати зайвий жир.
- Подавайте зі сметанним соусом.