
Інгредієнти:
- Яйце – 1 шт.
- Молоко – 80 г
- Цукор – 200 г
- Вершкове масло – 100 г
- Розпушувач – 2 ч. л.
- Борошно – 400 г
- Ванілін – 1 пакетик
Процес приготування:
- Молоко налити в сотейник, всипати цукор та поставити на вогонь. Підігріти молоко до розчинення цукру, не доводячи до кипіння.
- Щойно цукор розчинився, прибрати молоко з вогню і додати масло, розмішати до повного розчинення. Дати повністю охолонути.
- В окремій ємності збити яйце та ванілін, додати до молочно-вершкової суміші, перемішати.
- Борошно просіяти з розпушувачем, поступово додати суміш, замісити тісто. Воно має збиратися в кулю, не прилипаючи до рук.
- Присипати борошном поверхню і розкачати тісто в 1 см завтовшки, якщо зробити тонше, коржі будуть хрусткі.
- Вирізати формою коржики, викласти на деко, змастити яйцем і випікати 15-20 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці до рум’яності.