Молочні коржі – рецепт, який переходить з покоління в покоління

Інгредієнти:

  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 80 г
  • Цукор – 200 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Борошно – 400 г
  • Ванілін – 1 пакетик

Процес приготування:

  1. Молоко налити в сотейник, всипати цукор та поставити на вогонь. Підігріти молоко до розчинення цукру, не доводячи до кипіння.
  2. Щойно цукор розчинився, прибрати молоко з вогню і додати масло, розмішати до повного розчинення. Дати повністю охолонути.
  3. В окремій ємності збити яйце та ванілін, додати до молочно-вершкової суміші, перемішати.
  4. Борошно просіяти з розпушувачем, поступово додати суміш, замісити тісто. Воно має збиратися в кулю, не прилипаючи до рук.
  5. Присипати борошном поверхню і розкачати тісто в 1 см завтовшки, якщо зробити тонше, коржі будуть хрусткі.
  6. Вирізати формою коржики, викласти на деко, змастити яйцем і випікати 15-20 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці до рум’яності.