Молоко і борошно — два головних інгредієнта для приготування повітряних пончиків

Молоко і борошно — два головних інгредієнта для приготування повітряних пончиків

Пончики виходять повітряними, ніжними і дуже смачними.

Інгредієнти:

  • молоко – 200 мл;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно — 350 г;
  • сіль – 0,5 ч.л.;
  • цукор  – 1 ч.л.;
  • сухі дріжджі — 7 г;
  • соняшникова олія в тісто – 2 ст.л.

Заправка:

  • часник — за смаком;
  • сіль — щіпка;
  • олія — 2-3 столові ложки.

Приготування

У тепле молоко додаєте сіль, яйце, цукор, сухі дріжджі.
Все ретельно перемішати. Додаєте олії.
Знову змішуєте. Поступово додаєте просіяне борошно. Тісто має вийти не рідким.

Накриваєте ємність плівкою і залишаєте в теплому місці на сорок хвилин.
Після закінчення часу кладете тісто на стіл, присипаний борошном, і вимішуєте.

Діліть на шматочки вагою 15 г. Зробіть кульки.

Накриваєте і залишаєте їх відпочивати на 15 хвилин.
Готуєте заправку — змішуєте олію, сіль, часник.

У ємності з товстим дном нагріваєте олію. Кількість — пончики повинні плавати. Обсмажуєте до золотистої скоринки.

Кладете пончики в глибоку миску і заливаєте заправкою. Добре струсіть. Залишаєте на 10 хвилин (для просочення).

Такі пончики добре смакують з супом чи бульйоном. Смачного!

5 нових способів приготувати смачний суп з фрикадельками

За матеріалами