
Пончики виходять повітряними, ніжними і дуже смачними.
Інгредієнти:
- молоко – 200 мл;
- яйце – 1 шт.;
- борошно — 350 г;
- сіль – 0,5 ч.л.;
- цукор – 1 ч.л.;
- сухі дріжджі — 7 г;
- соняшникова олія в тісто – 2 ст.л.
Заправка:
- часник — за смаком;
- сіль — щіпка;
- олія — 2-3 столові ложки.
Приготування
У тепле молоко додаєте сіль, яйце, цукор, сухі дріжджі.
Все ретельно перемішати. Додаєте олії.
Знову змішуєте. Поступово додаєте просіяне борошно. Тісто має вийти не рідким.
Накриваєте ємність плівкою і залишаєте в теплому місці на сорок хвилин.
Після закінчення часу кладете тісто на стіл, присипаний борошном, і вимішуєте.
Діліть на шматочки вагою 15 г. Зробіть кульки.
Накриваєте і залишаєте їх відпочивати на 15 хвилин.
Готуєте заправку — змішуєте олію, сіль, часник.
У ємності з товстим дном нагріваєте олію. Кількість — пончики повинні плавати. Обсмажуєте до золотистої скоринки.
Кладете пончики в глибоку миску і заливаєте заправкою. Добре струсіть. Залишаєте на 10 хвилин (для просочення).
Такі пончики добре смакують з супом чи бульйоном. Смачного!