
Бюджетний салатик виходить смачним і соковитим. І готується дуже просто. Крім того, така закуска дуже вітамінна. Переконайтеся самі!
Продукти:
- 3 морквини;
- 1 цибулина;
- 1 ст. л. яблучного оцту;
- 2 зубці часнику;
- 120 мл води;
- 1 ч. л. солі;
- 1, 5 ч. л. цукру;
- 250 г консервованої кукурудзи;
- плавлений сирок;
- майонез.
Як готувати:
- Три морквини середніх розмірів очистіть від шкірки і промийте.
- Натріть овочі на тертці для моркви по-корейськи. Половину натертої моркви перемістіть в невелику каструлю.
- Посипте шар моркви половиною цукру і солі. Викладіть другий шар з натертої моркви. Приправте залишками солі і цукру.
- Воду змішайте з оцтом. Цією сумішшю залийте натерту моркву. Томіть її на маленькому вогні хвилин 15, не доводячи до кипіння. Морквина повинна залишитися хрусткою.
- Почистіть цибулю, наріжте її тонкими півкільцями або четвертинками. Через хвилин 15 пересипте цибулю до моркви. Туди ж відправте часник, пропущений через прес. Змішайте всі інгредієнти, вогонь вимкніть. Через хвилин 5 процідіть овочі, дайте їм охолонути.
- Пересипьте інгредієнти в глибоку салатницю, додайте до них кукурудзу.
- Заправте салат 1-2 ст. ложками легкого майонезу. Але набагато смачніше з майонезом власного приготування.
- За смаком додайте натертий плавлений сирок. Тоді закуска набуде ніжного вершкового смаку. До слова, половини упаковки плавленого сиру буде досить на таку кількість продуктів.
Перш ніж подавати моркву по-французьки до столу, рекомендуємо залишити її на годину-півтори в холодильнику. Буде дуже смачно!