
Інгредієнти:
- 4 моркви (550 г)
- 150 г апельсинового соку
- 1 ч. л. апельсинової цедри
- 1 дрібка солі
- 2 ст. л. меду
- 25 г желатину
- 300 г сиру
- 100 г сметани 20%
- 30 г маку
- 5 крапель ванільної есенції
Рецепт приготування:
- Візьми 2 склянки і висип в них желатин. 10 і 15 г відповідно. До желатину додай воду. До 10 г додай 50 мл води, а до 15 г додай 100 мл води. Розмішай.
- 30 г маку залий окропом . Апельсинову цедру теж залий невеликою кількістю окропу. Вичави сік з апельсина.
- Звари моркву. Блендером доведи до стану п’юре. Подрібнену моркву посоли, додай ложку меду і цедру апельсина, з якої злили зайву рідину. В кінці залий моркву свіжовичавленим апельсиновим соком. Ретельно все перемішай ложкою.
- Збий сир в блендері і змішай зі сметаною і медом. Потім виклади масу в миску і додай мак, який вже повинен збільшитися в обсязі. Для запаху додай ванільну есенцію. Перемішай масу.
- Підготуй форму для випічки і застели дно фольгою. З боків постав щільний поліетилен, щоб торт було легше діставати. Розтопи обидві склянки желатину в мікрохвильовці. 15 г желатину додай до морквяного шару, а 10 г, відповідно, до сирного. Викладай 3 ст. л. сирної маси і потім морквяної. Поки сирна маса не закінчиться. Важливо не змішувати ці шари і користуватися різними ложками. Залишки морквяної маси викладемо останнім шаром. Практично готовий десерт відправ в холодильник на ніч.